DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Tisztelt Ház! Ön is utalt rá, tisztelt képviselő úr, hogy a WHO rendszeresen véleményt mond a magyar járványellenes védekezésről. Legutóbb április 22-én a WHO európai regionális igazgatója mondta azt, hogy Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak, életmentő eszközként tekintenek a vakcinára, amelynek kérdése túlmutat a geopolitikán.
Arra hívta tehát fel a figyelmet a WHO vezetője is, hogy nem politikai kérdésként kell a vakcinákra tekinteni, hanem az életmentés eszközeként. Valahogy ezeket a szavakat a magyar baloldal képviselői, politikusai sosem hallják meg. Az itt ma felszólaló Arató Gergely például azt mondta, nem kérünk olyan vakcinákból, amelyeket európai szakemberek nem is vizsgáltak.
Úgy látszik, neki a magyar szakember nem európai szakember, mert hát magyar szakemberek a kínai és orosz vakcinákat is vizsgálták, de nem európaiak a magyar szakemberek. A hírek szerint a hatékonyságuk pedig akár még az 50 százalékot is alig éri el. Azt hiszem, a hét végén nyilvánosságra hozott adatok ezt a részét is cáfolták a mondatainak.
Vagy úgy látszik, Fekete-Győr András sem hallotta még a WHO véleményét; azt mondta, ne vegyen orosz vakcinát a kormány, uniós engedély nélkül, mert pénzkidobás. Szerintük tehát az orosz vakcinára fordított pénz, a kínai vakcinára fordított pénz pénzkidobás, szerintünk pedig életmentés.
Gyurcsány Ferenc pedig azt mondta: „Nem szeretném, ha a magyar emberek a keleti vakcinákkal való oltásnál kísérleti nyúlként ott lennének.” Nem életmentésként tehát, kísérletezésként tekintett az a Gyurcsány Ferenc az orosz vakcinára, aki még a nappaliját is újrafestette és még a kanapéját is újrahúzatta, amikor Vlagyimir Putyin személyesen látogatta meg, amikor pedig Totó kutyája megnyalta az orosz elnök arcát, akkor nagyon megijedt, nehogy mérges legyen Vlagyimir Putyin. Hát, most így ellenzékből ilyen bátran beszél az orosz vakcina ellen. Ebből láthatjuk, hogy egyetlenegy mondata sem hiteles.
Jakab Péter, a most már baloldali Jobbik elnöke pedig azt mondta: „Most Orbán Viktor mivel akarja oltani a magyar embereket? A kínai, elavult technikájú, ki tudja, milyen eredetű vakcinával.” Utána pedig akár képviselőtársai, politikustársai is a baloldalról szépen elmentek az oltópontra, és beoltatták magukat azzal a kínai vakcinával, ami ellen itt a parlamentben vagy a sajtóban nagyon sokan szót emeltek. Ebből is látszik, hogy a baloldalnak semmi sem drága - de a vakcinák ügyében talán túl messzire mentek, jobb lett volna hallgatniuk a WHO vezetőjére.
(14.20)
Azt is elismeréssel mondta a WHO regionális igazgatója, hogy az átoltottság jóval az európai átlag felett alakul. Tegyük hozzá, a magyar baloldal mindent megtett - mindent megtett! - tavaly november óta, hogy ne alakulhasson az európai átlag fölött a magyar átoltottság, mert ahol lehetett, a gyógyszerhatóságot, a védekezésben részt vevőket is támadták, igyekeztek a háziorvosokat is rábírni, hogy ne adják be a keleti vakcinákat.
Volt egy baloldali képviselőjelöltjük, aki nyíltan vállalta is, hogy nem adja be, a szakpolitikusuk azt mondta, hogy néha jobb a betegség, mint az oltás. Ezenkívül pedig minden más területen is igyekeznek támadni az oltásokat. Sőt, most már a regisztrációt is támadják, amivel a WHO által elismert módon is sok embert sikerült beoltatnunk. Azt is elmondta Hans Kluge, hogy az iskolákat kell legkésőbb bezárni és legelőször kinyitni. Ezt azoknak a figyelmébe ajánlom, akik a legutóbbi, egy héttel ezelőtti óvatos és fokozatos óvoda- és iskolanyitást támadták, ők is ellentmondanak annak, mint amit a WHO regionális vezetője mond. De korábban a WHO főigazgatója is elismerően nyilatkozott a magyarországi oltási kampány gyorsaságáról, illetőleg Ledia Lazeri többször, még korábban baloldali médiumokban is elismerte, hogy Magyarország eredményesen védekezik.
És eközben mivel foglalkozik a baloldal? Folyamatosan álhíreket gyárt. Például a kínaioltás-ellenes baloldal egyik pártelnöke, Schmuck Erzsébet, akit egyébként kínai vakcinával oltottak be, azzal foglalkozott, hogy éppen a szociális intézményeket támadta a saját Facebook-oldalán, teljesen valótlan állításokat fogalmazva meg a tápiógyörgyei szociális intézményről, és egy fényképet is mellékelt ehhez a posztjához.
Csakhogy pillanatokon belül kiderült, hogy ez a kép nem Magyarországon készült, hanem Oroszországban készült, egy Moszkva melletti kórháznak az egyik folyosóját mutatja. És a baloldal egyik vezető politikusa a járványhelyzet közepén ezzel illusztrálja egy magyar szociális otthonról szóló hírét, azért, mert valószínűleg ott indul az előválasztáson, és szeretne magának néhány pluszszavazatot szerezni. Ezért a kormányt mindennel támadja, amivel éri, akár kamuképet is kiposztol a Facebookra, azt az érzetet keltve, mintha az Magyarországon lenne, miközben Moszkva mellett található ez az intézmény.
Ez a fajta támadása a szociális intézményeknek, az orvosoknak, az ápolóknak, az egészségügyi intézményrendszernek, amit folytatnak, ez halálkampány, ez elfogadhatatlan. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť