BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (Párbeszéd): Köszönöm a szót, elnök úr. Ha már miniszter úr szóba hozta a foglalkoztatási adatokat, 2021 januárjában a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében közel 300 ezer álláskereső szerepelt, majdnem 50 ezer fővel több, mint az előző év hasonló időszakában. Ez sajnos a szomorú tény. Ha emellé hozzátesszük, hogy ezeknek közel fele, több mint 147 ezer ember semmiféle segítséget, semmiféle jövedelmet, semmiféle álláskeresési járadékot, juttatást nem kap, akkor a helyzet még tragikusabb. Még egyszer szeretném arra felhívni a figyelmét, hogy most segítsenek, ne a jövőben, amikor ezek az emberek már nagyon súlyos helyzetben lesznek.
Mondom három barátom példáját; ketten Németországban dolgoztak, dolgoznak, a harmadik itthon, Magyarországon. Mind a három magyar ember. Akik Németországnak dolgoznak, kapják a fizetésük 70-80 százalékát, aki Magyarországon veszítette el a munkahelyét, az meg egy fillért nem kap.
(16.10)
Önök pedig neki nem hajlandók semmilyen álláskeresési járadékot adni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Mikor akarnak változtatni ezen a hozzáálláson? Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť