GULYÁS GERGELY, a

Full text search

GULYÁS GERGELY, a
GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A helyzet az, hogy álláskeresési járadékot egyrészt azok kapnak, akik elvesztették a munkájukat, másrészt azok, akik vissza akarnak térni a munkaerőpiacra. Tehát a fix szám, amelyből érdemes kiindulni, az a foglalkoztatotti szám. Ez 4 499 700 volt a legfrissebb KSH-adat szerint több mint egy évvel korábban.
Az, hogy egyébként vélhetően sokan azért, mert nem tudnak külföldre menni, itt munkahelyet keresnek, szerintem pozitívum. Nekik kell és miattuk kell állásokat teremteni. Nem segélyt kell adni, hanem lehetőséget a munkára. A kormány valamennyi döntése, az a több száz milliárd forint kifizetett támogatás, amelyet gazdaságélénkítésre, részben bértámogatásra fizettünk ki, azt szolgálja, hogy ők is munkához juthassanak. De méltányolnám, ha a képviselő úr azt egy-egy nyilatkozatában elismerné, hogy szemben azokkal az országokkal, ahol valóban a válság tömeges munkanélküliséghez vezetett, Magyarországon az Eurostat adatai szerint a harmadik legalacsonyabb a munkanélküliség, a foglalkoztatottság pedig tíz hónap koronavírus-járvány által okozott gazdasági válság után nem csökkent, hanem nőtt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť