DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Tisztelt Miniszter Úr! - jaj, bocsánat, leendő miniszter úr, ha esetleg igazak a pletykák. Szóval, tisztelt államtitkár úr, közel tízezerrel többen hunytak el tavaly, mint 2019-ben, összesen 139 549-en, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal beszámolójából. 1999 óta, tehát 21 év óta ez a legmagasabb halálozási statisztika. Az adatokból az is kiderül, hogy a halálozás ősszel ugrott meg jelentős mértékben, amikor a koronavírus-járvány második hulláma volt, azaz amikor Orbán Viktor hagyta, hogy a vírus diktálja a tempót, a tempót pedig az ország nem bírta. Októberben 12 500, novemberben és decemberben azonban már 16 ezernél is több honfitársunkat veszítettük el. Csak ebben a három hónapban majdnem 45 ezren haltak meg. Az utolsó negyedévben 13 ezer fős volt a többlethalálozás az előző évhez képest. Ha ezekből kivonjuk a kormányzati adatok szerint igazolhatóan koronavírusban elhunytak számát, világosan látszik, hogy az év utolsó hónapjaiban legalább 3500-an úgy haltak meg, hogy az elhalálozásukról biztos magyarázatot nem tudunk adni, és önök sem adtak.
Hiába kérdeztem többször az egészségügyért is felelős minisztert és önt, államtitkár úr, itt a parlamentben, hogy válaszolja meg, hogy mi vezetett erre a kiugró halálozásra, egyszer sem kaptunk magyarázatot. Tekintettel arra, hogy két hónap eltelt az előző év lezárása óta, egy felelős minisztériumnak, egy felelős miniszternek tudnia kell, hogy miben hunyt el közel 3500 fő, akinek a halálát nem a vírusfertőzésre tudjuk visszavezetni. Vajon az okok között lehet, hogy elmaradt az egészségügyi kezelésük, elmaradtak a diagnózisok, vagy esetleg az elmaradt terápiák állhatnak emögött? A válasszal egyébként elsősorban nem nekem, hanem azoknak a hozzátartozóknak, azoknak a magyar családoknak s azoknak a szakembereknek tartozik, akik mind a mai napig ezt az okot kutatják, és kutatják, hogy miért veszítették el hozzátartozójukat.
Tisztelt államtitkár úr, mindezekre tekintettel kérdezem: minek tulajdonítható az a 3500 fős halálozás, akinek elvesztésével a kormány még mindig nem tudott elszámolni? Vizsgálták-e, hogy milyen okokra vezethetők vissza ezek a halálozások? Például hozzáférhető volt-e az egészségügy a járvány alatt a daganatos betegségben küzdőknek vagy azoknak, akiknek a terápiája nem várhat? Elképzelhető-e, hogy a meghalt honfitársaink az egészségügy járványüzemmódba kapcsolása miatt nem kaphattak ellátást, és ennek tulajdonítható a haláluk? És mikor fognak végre beszámolni erről az időszakról, mikor mondják el végre az igazságot ezzel kapcsolatosan az Országgyűlés bizottsága vagy vizsgálóbizottság előtt, vagy a média, vagy bármilyen más nyilvánosság előtt, hiszen ezzel az igazsággal, a beszámolással tartoznak a magyar embereknek. Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)
(Dr. Szűcs Lajost a jegyzői székben
dr. Vinnai Győző váltja fel.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť