DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Nem fogadom el, köszönöm szépen, különösen azért, mert a legfőbb álhírről még államtitkár úr sem beszélt ebben a válaszban. A legfőbb álhír az volt, hogy Orbán Viktor azt ígérte, hogy mindenkit meg fognak gyógyítani.
Önök 14 ezer embert hagytak meghalni koronavírusban, 3500 pluszemberrel nem tudnak elszámolni, és még most sem tudta megadni a magyarázatot, államtitkár úr. De tudja, miért? Talán azért, mert akkor be kellene ismerni, hogy nyáron nem a védekezéssel voltak elfoglalva, hanem Balaton-felvidéki luxuskúriákban borozgattak, és terjesztették egymás között a vírust; vagy el kellene ismerni, hogy az önök miniszterét jobban érdekli Mátyás király csontjainak összerakása, mint a beteg embereknek meg a vírusban szenvedőknek a megvédése. Vagy el kellene ismerni a legnagyobb égést, ami az önök számára van, és a legnagyobb égés az, hogy Orbán Viktor hagyta, hogy ősszel a vírus diktálja a tempót, és az ország nem bírta ezt a tempót. Ezt ő hagyta, ez az ő eredménye, és a felelősséget is neki kell ezért viselnie.
(A jegyzői székben Hiszékeny Dezsőt
Szabó Sándor váltja fel.)
Államtitkár úr, önöknek egyszer szembe kell majd nézni azzal, hogy ezzel a 3500 emberrel mi történt. Sőt, az is ki fog derülni, hogy lehet, hogy ennél még sokkal többen vannak, és a szembenézés fájdalmas lesz, de szembe kell nézni, és őszintén az embereknek elmondani, hogy mi okozta ezt, mert a jövő (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) számára tanulni kell belőle, és hogyha probléma volt, akkor azt a jövő számára orvosolni kell (Az elnök újból csenget.) és nem cinikusan röhögni rajta. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik és az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť