HORVÁTH LÁSZLÓ

Full text search

HORVÁTH LÁSZLÓ
HORVÁTH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt hetekben több tízezer embert oltottak be koronavírus elleni vakcinával, és az oltási kampány ezen a héten is folytatódik. Most az a legfontosabb, hogy minél előbb legyen minél több és elegendő védőoltás az emberek életének védelméhez és az ország újraindításához.
Azokat, akik nagyobb bajban vannak, nagyobb veszélyben vannak, természetesen előre kell engedni, hogy megvédhessük őket a járványtól. Ezért fontos és elengedhetetlen, hogy mindenki betartsa az oltási rendet, és kövesse a világos és egyértelmű szabályokat. A Gyurcsány-koalíció politikusai azonban a felelősségteljes viselkedés helyett, a szabályokat áthágva a tolakodást választották. Január elején Gyöngyösön a baloldali polgármester jogosulatlanul kért és kapott védőoltást, mindezt úgy, hogy még csak nem is regisztrált. Ugyanakkor az oltást nemcsak saját magának, hanem feleségének is beadatta. Hiesz György nem tartozott és nem tartozik most sem a veszélyeztetett korosztályba, nem előzhette volna be azokat az idős és beteg gyöngyösi embereket, akik türelmesen várták és várják azt, hogy az oltási terv szerint a sor rájuk kerüljön. Aztán Újbuda DK-s polgármestere, László Imre sem tudta türtőztetni magát. Polgármesterként nem az egészségügyben dolgozik, bár lenne rá lehetősége. Így ő sem volt jogosult a koronavírus elleni vakcinára, de a szabályokkal mit sem törődve gyorsan, soron kívül ő is beadatta magának a védőoltást. Meglepő, de lassan már nem is annyira meglepő az oltásellenes baloldaltól, hogy politikusaik titokban lopakodnak az általuk mindvégig kritizált vakcináért.
Kérdezem tisztelettel államtitkár urat: milyen károkat okozott a védekezés során az eddigiekben a baloldal, és milyen további következményekkel jár (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), ha nem tartják be azokat a szabályokat, amelyek a védekezést szolgálják? Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť