DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Pontosan a járvány elleni védekezés biztonsága miatt döntött úgy a kormány, hogy nincs felső határa az egészségügyi védekezésnek, több mint ezermilliárd forintot fordítottunk arra, hogy a járvány ellen az egészségügy frontján is küzdjünk. Nyilván ezermilliárdokat lehet még mondani, de a gazdaság, a mindennapi megélhetés biztonságának megőrzése érdekében is a kormány óriási gazdasági erőforrásokat mozgósított a költségvetésben pontosan azért, hogy biztos legyen az alapzata a védekezésnek.
Ön azt mondta, fontos, hogy nehogy elbizonytalanodjon valaki az egészségügyben orvosként vagy ápolóként, hogy ezt a pályát folytassa-e vagy sem. Ennek az egyik legfontosabb megerősítése pontosan az orvosbérek és ápolóbérek megemelése, az, hogy 72 százalékkal emeljük meg négy év alatt az ápolók bérét. Ennél erősebb megerősítés kevés van, tisztelt képviselő úr, hiszen ha megnézi, 2010 óta már több mint kétszeresére emeltük az ápolók bérét, tavaly volt egy 14 százalékos és egy 20 százalékos emelés, jövőre egy 30 százalékos emelés. Ezzel is, hogy évről évre folyamatosan, több lépcsőben emeljük ezeket a fizetéseket, azt akarjuk mutatni, hogy ezeket az embereket meg akarjuk erősíteni, pontosan ezért egy húsz éve dolgozó orvos idén már biztosan egymillió forint fölött keres, de ez a bér a jövő évben már közel másfél millió forint lesz bruttóban. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť