RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Azért is megtisztelő államtitkár úr válasza, hiszen ha igazak a híresztelések, akkor a következő várományos EMMI-miniszter… (Dr. Rétvári Bence: Nem igazak!) Ha a hírek igazak, akkor legyen így!
Azt tudjuk itt mindannyian, képviselők és államtitkár úr is, hogy most már közel egy éve a vírussal küzdünk, küzd Magyarország és az egészségügyi dolgozók. Mindemellett a tavalyi évben bő huszonnégy óra alatt átvittünk egy új egészségügyi salátatörvényt, amelynek a fő kommunikációja - főleg állami szinten - az orvosok béremelése és a hálapénz kivezetése volt. De nem csak erről szólt ez a törvény.
(16.20)
Miről szólt? Az új egészségügyi törvény szólt az új egészségügyi jogviszonyról, amely alapján az eddig megszerzett közalkalmazotti státus megszűnik és átalakul új egészségügyi szolgálati jogviszonnyá. A sztrájkjog korlátozva van, a kollektív szerződések kötésének lehetősége korlátozva van, a másodállások szigorítása, engedélyhez kötése és határidők voltak megszabva, államtitkár úr. Határidők voltak, például hogy a dolgozónak 30 napja van arra, hogy megismerje a szerződést, és 30 nap múlva aláírja. Csakhogy ez nem történt meg. Az egészségügyi dolgozók a lélegeztetőgép mellett nem jogászok, ők nem munkaszerződést kaptak, hanem egy jogi értékelést, külön passzusokba véve. Most, államtitkár úr, ön el tudja azt képzelni, hogy akár 24 óra munka vagy 12 órás műszak után hazamennek, és a jogtárat nézik, hogy miként kell értelmezni, mi vonatkozik az ügyeleti díjra, mi vonatkozik a délutáni pótlékra, mi vonatkozik a behívási, készenléti pótlékokra? Ők nem jogászok. A munkahelyi vezetőktől nem kaptak semmiféle tájékoztatást, csak az országos kórház-főigazgató által kiadott nyolcoldalas jogi tájékoztatást kapták meg, munkaszerződést ez idáig nem kaptak. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť