RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár úr, az egészségügyi dolgozók több fórumon azt nehezményezik, amit elmondtam, vagyis azt, hogy ők nem jogászok, és nagyon nehezen tudják ezt értelmezni. Nekik egyszeri kommunikációra lett volna szükségük. Amikor megkap egy munkaszerződést ön vagy a kollégái, azt nem orvosi latinban kapja meg, hanem magyarul leírva, hogy milyen juttatások járnak.
Az, hogy méltatlan a helyzet, jelen pillanatban is az, hiszen létbizonytalanságban vannak. A MESZK jelenlegi felmérése szerint nagy arányban van azon egészségügyi dolgozók száma, és nemcsak orvosokról, hanem egészségügyi dolgozókról beszélünk, akik a létbizonytalanság miatt pályaelhagyók lesznek, és a lehető legrosszabb eset az, hogy nemcsak pálya-, hanem országelhagyók is. Én ezt kértem mindig is az EMMI-től, mindig is az egészségügyi minisztériumtól és az irányítástól, hogy egyértelmű üzeneteket adjanak az egészségügyi dolgozóknak, hogy ne ilyen létbizonytalanság közepette kelljen nekik a vírushelyzet alatt is az életeket menteni, nemcsak a covidos betegekét, hanem a sürgősségi ellátás területén is. Köszönöm a megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť