F KOVÁCS SÁNDOR,

Full text search

F KOVÁCS SÁNDOR,
F KOVÁCS SÁNDOR, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk fekvő javaslat igencsak rövid, de annál fontosabb változást jelent majd a vállalkozók részére, hiszen a javaslat elfogadásával - számítottan -már az idei évi költségvetés biztosít számukra kedvező hitelfelvételi lehetőséget. A gazdaság újraindítása érdekében a kormány az eddigi támogatási programok fenntartása mellett szeretné tovább erősíteni a vállalkozások beruházásainak és fejlesztési célú beruházásainak finanszírozását.
Ennek támogatására a javaslat egy új, a vállalkozások méretétől független, elérhető állami viszontgarancia-programot hirdetett meg. Ennek keretében a hitel- és a kölcsönfelvétel esetén 85 százalékos, kötvénykibocsátás során 100 százalékos állami helytállást biztosít az állam. Mind a hitelek, mind a kötvények maximális futamideje 25 év lehet. Fontos megemlíteni, hogy a START Garancia Pénzügyi Szolgáltató Zrt. - az állam viszontgaranciája mellett -, a vállalat készfizető kezességi állománya 2021. december 31-éig nem haladhatja meg a 3000 milliárd forintot.
Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy vélem, hogy az előttünk fekvő törvényjavaslat minden tekintetben segíteni fogja a magyar gazdaságot, és remélhetőleg a fenti módosítás hozzá fog járulni Magyarország mihamarabbi újraindításához.
Ezért kérem a Fidesz képviselőcsoportját és valamennyi képviselőtársamat, hogy támogassa az indítványt. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť