TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A pandémia számos kihívás elé állította a gazdaságot, a vállalatokat, a munkáltatókat. Számos program indul, segítendő a vállalkozásokat, hogy a nehézségeket, kihívásokat leküzdjék, és a munkahelyeket meg tudják tartani.
A gazdaság újraindítása érdekében tehát a már eddig is lehetővé tett támogatási programok körét indokolt tovább bővíteni. A bővítés keretében a beruházási és fejlesztési cél finanszírozása is megvalósulhat. Ráadásul ennek támogatására e javaslat egy, a vállalkozások méretétől függetlenül elérhető új állami viszontgarancia-programot vezet be. A viszontgarancia tekintetében a hitel- és kölcsönfelvétel esetében 85 százalékos, kötvénykibocsátás során 100 százalékos állami helytállást biztosít az állam.
(9.40)
Az új programot indokolt elválasztani a vállalkozás finanszírozásához kapcsolódó sztenderd, alapvetően a kkv-szektor általános finanszírozását segítő viszontgarancia-rendelkezésektől és szereplőktől, támogatva ezzel azok zavartalan működését.
Eljött a pillanat, hogy a gazdaság újraindítása tekintetében új irányokat is meglépjünk, hogy minél szélesebb eszköztár álljon rendelkezésére a vállalkozásoknak. A javaslat nem hosszú, nem bonyolult, de most az egyszerű, átlátható és lendületet adó programokra van szükség.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem önöket, hogy a beterjesztett gazdaság-újraindítási célt szolgáló törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť