POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA

Full text search

POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA
POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Véget ért a tavaszi ülésszak, és „A vidék hangja! - 15.” címmel kértem ezt a mai napirendi utáni utolsó felszólalásomat ebben az ülésszakban.
Tettem ezt a felszólalássorozatot az elmúlt hetekben azért, hogy a somogyi emberek hangját, a vidék hangját eljuttassam a parlamentbe. Olyan problémákat hoztam ide, a Ház falai közé, amelyek, úgy gondolom, hogy a vidék valódi problémái, mert láthatóan önöknek a vidék nem fontos. Tesznek olyan lépéseket, amelyekkel látszólagos eredményeket érnek el, de az érdemi, komplex vidékfejlesztési stratégia ebben az ülésszakban is elmaradt.
Bízom benne, hogy az elkövetkezendő időszakban fognak arra figyelmet fordítani, hogy mit mondanak a magyar emberek, mert láthatóan önöknek fontosabb a vadászati világkiállítás közel százmilliárd forintért, vagy a Budapest-Belgrád vasútvonal közel 700 milliárdért, arról már nem is beszélve, hogy a magyar emberek vagyonát kiszervezik alapítványokba. Ez volt az önök tevékenysége a tavaszi ülésszakban!
Elfogadtak most, a mai napon egy olyan 2022-es költségvetést, amelyből komplett társadalmi csoportok maradtak ki; nem foglalkoznak a mélyszegénységben élőkkel - ez a mai magyar valóság. De láthattuk a törvénykezésnek azt a formáját, amit önök csúcsra járattak a mai napon. Állandóan salátatörvényben hoznak olyan javaslatokat, amelyekről tudják nagyon jól, hogy az ellenzéki pártok meg nem szavazhatják.
Ilyen volt a mai pedofil-törvényjavaslat is, ami tipikusan egy büntető törvénykönyvi kategória. Minden lépést meg kell tennünk, minden eszközt meg kell ragadnunk annak érdekében, hogy fellépjünk a pedofilok ellen, önök mégis átpolitizálták ezt a törvényjavaslatot, de mi, jobbikos képviselők úgy döntöttünk, hogy nekünk a pedofilok elleni fellépés a legfontosabb, amit ebben a törvényjavaslatban ki kell emelnünk. Mi ezért szavaztunk a mai napon igennel erre a törvényjavaslatra.
De önöknek minden más fontosabb. Semmi mást nem néznek, csak azt, hogy hogyan tudnak az ellenzéknek keresztbe tenni, de higgyék el, 2022-ben a magyar választók el fogják tudni dönteni, hogy miről is szól a magyar Országgyűlés akkor, amikor önök vannak kormányon, és fognak kapni egy alternatívát, amit az ellenzéki pártok már lefektettek, egy olyan kormányprogramot, ami alapján minden magyar embert képviselünk, és ezen van a hangsúly: minden magyar embert, függetlenül attól, hogy kire szavaz.
(15.30)
Nekünk az a fontos, hogy Magyarországon jólét és szabadság legyen, nem amit önök tesznek, gyűlöletet keltenek magyar és magyar között. Magyar családok, magyar rokonok, magyar ismerősök vesznek össze azért, mert önök ezt a gyűlöletet csúcsra járatták itt, a magyar Országgyűlésben. Ez szégyen, tisztelt képviselőtársaim! Ugyanis nekünk mi lenne a fontos, miért tettük le azt az esküt ezelőtt három évvel? Hogy a magyar nemzetet szolgáljuk. És amit önök itt tesznek a magyar Országgyűlésben, az sajnos ennek a szégyenpadjára kerül, ugyanis láthatóan önöknek nem ez a céljuk, csak a hatalom megőrzése.
Én szeretném megköszönni azoknak a választópolgároknak, állampolgároknak, akik hozzám fordultak a problémájukkal, és az elkövetkezendő ülésszakban is azt fogom tenni, hogy a vidék hangját, a ti hangotokat eljuttassam ide, a Ház falai közé, hiszen csak együtt kereshetünk megoldásokat a problémákra. És ha már legalább egyetlenegy olyan javaslat lesz, amit önök elfogadnak… - mert tudom nagyon jól, hogy azok a javaslatok jó javaslatok, csak önöknek derogál az, hogy egy ellenzéki képviselő javaslatát támogassák, pedig ezeket valóban a magyar emberek juttatják ide, a Parlament falai közé.
Tehát az őszi ülésszakban is a ti hangotok lesz a legfontosabb, a magyar emberek hangja, a magyar családok és a magyar vállalkozók hangja. Én ezért fogok dolgozni, értetek, veletek. Köszönöm szépen, elnök úr. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť