GELENCSÉR ATTILA

Full text search

GELENCSÉR ATTILA
GELENCSÉR ATTILA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány oltási programjának köszönhetően a koronavírus harmadik hullámát is sikerült letörni. Az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma folyamatosan csökken. A magas átoltottságnak köszönhetően Magyarországon a nyár is biztonságosabb és szabadabb, mint sok más európai országban. Sok külföldi országgal ellentétben a magyar családok és vállalkozások már megszabadultak a korlátozások nagy részétől, szabadabban tervezhetnek.
A járvány azonban nemcsak az emberek egészségét támadta meg, hanem a magyar gazdaságot is. A kormány vállalta, hogy amennyi munkahelyet a járvány elvesz, annyit fog létrehozni. A korlátozások alatt ez egy rendkívül nehéz vállalás volt. Munkahelyet ugyanis akkor lehet létrehozni, ha megindult a termelés, egyszóval, ha a gazdaság visszaállt a régi kerékvágásba. A kormány ezt a vállalását teljesítette, ugyanis ma már annyian dolgoznak, mint amennyien a válság előtt. A foglalkoztatási adatok javulása főként a gazdaságvédelmi intézkedéseknek, a bértámogatásoknak és az adókedvezményeknek köszönhető. Arra számítunk, hogy a gazdaság fokozatos újraindítása további élénkülést hozhat a munkaerőpiacon.
Emlékeztetőül: a baloldali válságkezelés megszorításokra épült, eladósodásra épült, és arra épülne ma is. A baloldal a bajban nem segítette az embereket, hanem tovább növelte a terheiket. Elvett egyhavi bért a közalkalmazottaktól, az egészségügyi dolgozóktól, egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól, adókat emelt, megszüntette a családtámogatásokat, és az IMF-hitellel eladósította az országot.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezzel szemben mi egy teljesen más utat választottunk. Most is azon dolgozunk, hogy Magyarország megerősödve jöjjön ki a válságból. Az újraindítást szolgálja a 2022-es költségvetési javaslat is, mivel a gazdaság újraindítása kell ahhoz, hogy Magyarország mielőbb túl legyen a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeken.
A gazdaság újraindítása már a választókerületemben is megkezdődött. Kaposvár újraiparosítása már több területen is zajlik. A somogyi megyeszékhely egy dinamikusan fejlődő település, a regisztrált vállalkozók száma 10 ezer, az ipari foglalkoztatottak száma eléri a 15 ezret. Kaposvár egy befektetőbarát város, amelyet jó, könnyű megközelíteni, kiváló munkaerővel rendelkezik, jó üzleti környezettel és még helyi beruházásösztönző támogatásokkal is. Megújuló energiaforrásaink vannak, és magas színvonalú szolgáltatásokat tudunk nyújtani.
Az iparterületekre és az ipari parkokra ma már túlkereslet van, ezért egy 170 hektáros területen újabb ipari parkot szeretnénk létrehozni. A Rheinmetall hadiipari gyár már jelezte is igényét egy 10 hektáros területre. Tegnap jelentettük be Szijjártó Péter külügyminiszter úrral a Şişecam nevű török cég érkezését Kaposvárra, mely cég egyébként 18 országban 67 leányvállalattal rendelkezik, 150 országba exportál, több mint 21 ezer foglalkoztatottja van a világban, az Audinak, a BMW-nek, a Mercedesnek, a Porschénak vagy a Rolls-Royce-nak is beszállítója. Egy 75 milliárd forintos beruházást valósít meg, melyhez 12 milliárd forintnyi támogatást kapott a kormánytól, és 329 munkahelyet fog ezzel létrehozni.
Büszkék vagyunk a magyar cukormanufaktúrára is, hiszen egy piacvezető cég, és a kormány segítségével fejlesztett az elmúlt időszakban, mint ahogyan a Kométára is, amely 1,4 milliárd forintos beruházásból melléktermék-feldolgozó üzemet hozott létre, biztosítva ezzel 870 ember munkahelyét.
(10.10)
Turisztikai fejlesztéseinkkel és beruházásainkkal az a célunk, hogy Kaposvár és a Zselic legyen a Balaton és a Dráva közötti területen kialakuló turisztikai tengely vezető desztinációja. 2022-ben a kormánynak több mint 7000 milliárd forint áll majd a rendelkezésére, és azt szeretnénk, hogy Kaposvárra ebből több tíz milliárd forintnyi összeg kerüljön.
Ezek a fejlesztések is jól példázzák, hogy a kormányzat által hozott intézkedések eredményesek, és általuk reális lehetőség van a magyar gazdaság és a helyi gazdaság mielőbbi újraindítására. Köszönöm szépen a lehetőséget. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť