DR. MARUZSA ZOLTÁN VIKTOR,

Full text search

DR. MARUZSA ZOLTÁN VIKTOR,
DR. MARUZSA ZOLTÁN VIKTOR, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A második világháború, valamint az 1956-os forradalom időszakában jelentősebb mennyiségű közirat került különböző okokból magánszemélyek birtokába. Érthető módon ezen iratokat mai tulajdonosaik a saját tulajdonuknak érzik, azokról nem kívánnak lemondani.
A javaslat elfogadása esetén az 1957 előtt keletkezett és jogszerűen magántulajdonba került köziratok forgalomképessé válnak, azzal a megkötéssel, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár részére a tulajdonos változásakor ezt be kell jelenteni. A maradandó értékű köziratokat a levéltár nyilvántartásba veszi, és azokról hiteles elektronikus másolatot készít. A hiteles elektronikus példány így az állam tulajdona lesz, biztosítva a maradandó értékű közirat tartalmának megismerhetőségét.
Minderre tekintettel, civilben történészként is, a törvényjavaslatot a kormány nevében támogatandónak tartom. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť