ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (DK): Azzal kell kezdenem, hogy leborulok az előtt a briliáns logika előtt, amit miniszter úrtól hallottunk. A budapestiek, akik megtermelik - ezek szerint az átlagos GDP-hez képest 30 százalékkal többet termelnek -, nem elég, hogy befizetik az áfát, nem elég, hogy befizetik az szja-t, nem elég, hogy a fővárosi vállalkozások fizetik a taobevétel döntő részét, nem elég, hogy eddig is elvették az iparűzési adó felét és a gépjárműadó felét, akkor most még azt a nagyon picit, amit ott hagytak - az adók 93 százaléka eddig is a központi költségvetésbe folyt be -, most egyébként azt a 7 százalékot is elvették a fővárostól; és egyébként a fővárosnak és a kerületeknek ezért nem jár kárpótlást. De nemcsak a fővárost gyűlölik és a fővárosi kerületeket, hanem a panellakásban élő embereket is, és azokat az embereket is, akik egyébként más házgyári technológiájú házban vagy régi tarsasházban élnek.
Mert a minden szempontból legjobb megoldás ezeknek a házaknak a felújítása lenne, hiszen ez egyrészt csökkentené a költségeket, csökkentené az elszegényedés kockázatát, lehetővé tenné azt, hogy egy nyugdíjasnak vagy egy többgyerekes családnak a rezsiszámlák befizetése után még jusson minimális költsége más szükséges dolgokra, és ne kelljen rettegniük a hónap végén, de emellett környezetvédelmi célokat is szolgálnak. Van tehát egy lehetőség, és erre ráadásul lenne most uniós pénz is a felújítási alapból, az újrakezdési alapból. Tehát lenne uniós pénz.
A következő években a… (Dr. Rétvári Bence: Hitel.) Nem, a nem hitel részében is, drága államtitkár úr. Bár önök persze fölveszik a kínai hitelt, az orosz hitelt, a devizahitelt, az mind jó; csak az uniós, egyébként nagyon olcsó hitel nem felel meg önöknek, talán azért, mert abból nem kapnak százalékot. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Szóval, miért nem fontosak önök szerint a panelprogramban élők? Miért nem jut nekik az uniós újrakezdési alapból? Ez a kérdésem.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť