GULYÁS GERGELY, a

Full text search

GULYÁS GERGELY, a
GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Sajátosnak tartom azt a stílust, hogy ön a kormánypártokat azzal vádolja, hogy mi bárkit gyűlölnénk. Igyekszünk senkit nem gyűlölni; mi nemhogy választópolgárok esetén nem teszünk ilyet, de még akik erre okot adnak, azokra is igyekszünk szeretettel és megbocsátással tekinteni. Egyidejűleg bűncselekmény elkövetésével sikerült megvádolnia, mint hogyha bármilyen beruházásból, hitelből százalékot kapnánk; még soha semmiből semmilyen százalékot nem kaptam. Lehet, hogy ez egy régi, a Demokratikus Koalíció kormányzása alatt bevált és megszokott gyakorlat volt, de tájékoztatom a képviselő urat, hogy ez több mint egy évtizede megszűnt; és egyébként is olyan vádakat fogalmaz meg, amely teljesen ellentétes azzal, ami az elmúlt években történt.
Tehát: a panellakások felújításának támogatását az első Orbán-kormány indította el. 2001 óta indultak el a pályázatok. A panelprogram felújítási pályázatainak keretösszege 68 milliárd forint. Ez kifejezetten panelépületek energetikai korszerűsítésére áll rendelkezésre.
Ezenkívül a távfűtéssel ellátott társasházak és lakásszövetkezetek fűtési rendszereinek korszerűsítésére több pályázat 2019-ben és ’20-ban is indult, ezeket meghirdettük: okos-költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátorcsere; 5 forint vissza nem térítendő támogatással járultunk hozzá több mint 50 ezer távfűtött lakás energetikai korszerűsítéséhez. Jelenleg is pályázatot lehet benyújtani, és elszámolható a költségek 50 százaléka. A támogatás maximális mértéke lakásonként 400 ezer forint.
Ezenkívül nem csupán a helyreállítási alapról tárgyalunk a Bizottsággal - illetve már benyújtottuk ennek a tervét is -, hanem az ennél is jelentősebb összeget jelentő hétéves költségvetésben is majd a megállapodás valamikor ősszel vélhetően meglesz, itt is energiahatékonysági fejlesztésekre pályázatokat tervezünk. Ahogy ez a megállapodás meglesz, ezeket a pályázatokat ki fogjuk írni.
Úgy gondolom tehát, hogy sokat tettünk azért az egyébként a kérdésében is megfogalmazott fontos célért, amire európai uniós és hazai költségvetési források is szolgáltak. Bízom benne, hogy ennek megfelelő stílusban is tud választ vagy viszonválaszt adni. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť