GULYÁS GERGELY, a

Full text search

GULYÁS GERGELY, a
GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm elnök úrnak a szót. Nehéz nem paneltámogatásnak venni, amikor lakóépületek energiahatékonyságának és megújulóenergia-felhasználásának növekedését célzó programunk volt, ennek keretében nullaszázalékos kamatozású kölcsönök is rendelkezésre álltak (Arató Gergely: Hány lakásra?), de a legnagyobb lépés az, amit bár ön leértékel, de hasonló programok nem indultak a balliberális kormányzás időszakában, ez pedig az, hogy 6 millió forintos támogatásból 3 millió forintot kell csupán visszafizetni, és erre a 3 millió forintra pedig tízéves futamidő áll rendelkezésre, és garantált, rögzített 3 százalékos kamat. Ha ön ezt kiszámolja, akkor ez az a havi törlesztőrészlet, ami egyébként még az alsó középosztály számára is 6 millió forintos felújítást lehetővé tesz.
Természetesen egyetértünk abban, és ezért utaltam rá, hogy a hétéves költségvetés erre lehetőséget ad, hogy csak támogatásalapú energiahatékonysági projekteket is kell indítani, és azzal is egyetértek, hogy ez a panelingatlanokat kell hogy érintse. A hétéves költségvetésről még nem született részleteit tekintve megállapodás, a Magyarországnak járó források mértékéről már igen. Lesz olyan program egyébként (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ami az ön által felvetett támogatáspolitikának is megfelel, de ekkora lépést soha egyetlen kormány sem tett Magyarországon a lakásfelújítások érdekében, mint amit ebben az évben nekünk sikerült, egy válságévben egyébként. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť