DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT

Full text search

DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT
DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Nagyon rövid leszek a vita ezen szakaszában.
Nagyon örültem Győrffy Balázs képviselő úr kiszólásának, úgymond megjegyezte, hogy talán nem a legjobb minőségű termőföldeken kellene napelemeket telepíteni. Ezzel nagyon egyetértek, és úgy általában mi ezzel kapcsolatban radikálisabban fogalmazunk: mi azt mondjuk, hogy nem a termőföldeken kell napelemeket létesíteni. Ezért ez a fajta szabályozás, annak ellenére, hogy nagyon sok gondolattal egyetértünk, sőt alapvetően egyetértünk azokkal a gondolatokkal, amelyeket a törvényjavaslat is megfogalmaz, számunkra ilyen módon nem elfogadható, és nem is tudjuk támogatni. Mi úgy gondoljuk, hogy rengeteg lehetőség lenne arra, hogy napelemekkel, mondjuk úgy, elborítsuk az országot, de olyan szempontból, hogy nem a termőföldeket, hanem akár a háztetőket, a középületeket és a többit. Rengeteg lehetőség lenne, óriási kitörési lehetőség lenne ez Magyarországnak, de a termőföld valóban olyan kincs, ahova bűn napelemeket telepíteni, annak ellenére, hogy természetesen maximálisan támogatjuk értelemszerűen a megújuló energia minél szélesebb körű elterjesztését.
Összességében e miatt a pont miatt ezt a javaslatot mi nem fogjuk tudni támogatni. Köszönöm szépen. (Dr. Gyüre Csaba tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť