DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT

Full text search

DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT
DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az általános vita során is elmondtuk, hogy egy salátatörvényről van szó, nyilván nagyon kiterjedt módosításról, nagyon sok törvényt módosít, és a módosító javaslatok jelentős többségével egyetértünk maximálisan. Vannak kifejezetten olyan módosítások, amelyek nagyon kedvesek számunkra, amint említette szószóló úr is, a nemzetiségi név feltüntetése az útlevelekben, ennek a lehetősége, azt gondolom, hogy nagyon pozitív lépés.
Ugyanakkor, és nem kívánom már az általános vitához képest újra elmondani, de van néhány olyan eleme a törvényjavaslatnak, amit nem tudunk támogatni. Nyilván ez a hátulütője annak, amikor egy ilyen nagyon kiterjedt, nagyon szerteágazó salátatörvény kerül elénk, hogy hiába van benne nagyon-nagyon sok pozitív, előremutató elem, végül mindig egy-egy olyan elem belekerül, ami miatt sajnos a szavazatunkkal nem tudjuk támogatni.
Egyetlen dologra ugyanakkor mindenképpen felhívnám a figyelmet: a bürokráciacsökkentés szavakat az indoklásban vagy amit Héjj Dávid képviselő úr mondott, hogy a hatékony államigazgatás kiépítése, azt gondolom, hogy nem lenne túl helyes használni az önök részéről akkor, amikor jelenleg 72 államtitkár, 122 helyettes államtitkár, 69 miniszteri biztos és 22 kormánybiztos van önöknél szolgálatban. Azt gondolom, hogy amíg ilyen kiterjedt államapparátust, kormányzati apparátust működtetnek, és ez ilyen sokba kerül a magyar embereknek, addig semmiképpen nem indokolt az önök részéről bürokráciacsökkentésről vagy hatékony közigazgatásról, államigazgatásról beszélni. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť