MÓRING JÓZSEF ATTILA

Full text search

MÓRING JÓZSEF ATTILA
MÓRING JÓZSEF ATTILA (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Már a koronavírus-járvány második hulláma során világossá vált, hogy a vírust csupán korlátozó eszközökkel nem lehet legyőzni, a hatékony megoldást egyedül a vakcina jelenti. A koronavírus elleni harcban hatalmas mérföldkő volt, amikor megjelent az elsőként elkészült, hatóságilag is elfogadott, biztonságos vakcina. A kormány gyors reagálásának köszönhetően hazánk az elsők között kezdte meg a vakcinabeszerzést, ezzel lehetővé vált elsőként az egészségügyi dolgozók, az idősotthonokban és a bentlakásos szociális intézményekben élők és dolgozók, a regisztrált legidősebbek, valamint a 60 év alatti krónikus betegek oltása is.
Jelenleg már hatféle, hatóságilag jóváhagyott, hatásos és biztonságos vakcinával oltanak Magyarországon. Az érvényes regisztrációval rendelkezők választásuk szerint a Sinopharm, AstraZeneca, Szputnyik oltásra foglalhatnak időpontot, és napokon belül megkaphatják a jelentkezők az első oltást.
Immár az Egészségügyi Világszervezet is jóváhagyta a kínai Sinopharm koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását. Csak emlékeztetőül: a hazai baloldal a kezdetek óta látványosan támadta a Keletről érkező vakcinákat, mindenféle szakmai érv nélkül. Már a járvány elején azzal próbálkoztak, hogy diktatúrát kiáltottak, és nem akarták megadni a kormánynak a szükséges vészhelyzeti felhatalmazást, álhíreket terjesztettek, és folyamatosan oltásellenes kampányt folytatnak. Most azonban számukra is bebizonyosodott, hogy a kormány jó döntést hozott, amikor a vakcinabeszerzésből nem csinált politikai kérdést.
Tisztelt Államtitkár Úr! A harmadik hullám leszálló ágában vagyunk, már átléptük a 4,5 millió beoltottat. Az egészségügy is kezd kilábalni az óriási leterheltségből. Aki felvette az oltást, védettségi igazolvánnyal újra igénybe tudja venni a március óta szünetelő szolgáltatásokat. A koncerteken, a szórakozóhelyeken és a sportrendezvényeken való részvételhez, illetve a szállodák és az éttermek szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő hónapokban a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz.
Május 10-én több százezer felső tagozatos és középiskolás kezdte meg újra a jelenléti oktatást. A pedagógusok beoltását követően a regisztrált 16-18 év közötti fiatalok oltása is megkezdődött a múlt héten Pfizer vakcinával.
A részletek iránt érdeklődve kérdezem tisztelt államtitkár urat, milyen ütemben zajlik a 16-18 év közötti fiatalok oltása, hogyan halad az oltási program végrehajtása. Köszönöm megtisztelő válaszát. (Dr. Selmeczi Gabriella tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť