DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Valóban, minden héten köszönjük azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik helytállnak, s úgy helytálltak, hogy valóban, a világ nálunk gazdagabb országaiban sem állt helyt úgy az egészségügyi ellátórendszer, mint itt, Magyarországon. (Egy hang az ellenzéki padsorokból: Ja!)
Ha megnézzük, hogy például az átoltottságban hogy állunk, akkor a világon az első tizenkettőben benne van Magyarország, és ez köszönhető annak, hogy egyrészről sokkal több forrásból szereztünk be vakcinákat, mint az európai országok, másrészről annak, hogy az egész közigazgatási rendszer, a kórházak, az oltópontok jól működnek, és míg más országokban ez csak vágyálom, de Magyarországon elektronikusan lehet időpontot foglalni, vakcinát választani, és így lehet elmenni az oltásokra. Máshol ez, nálunk gazdagabb országokban elképzelhetetlen, nálunk pedig mind az időpont, mind a vakcina választható, és ez nemcsak egy elméleti lehetőség ráadásul - mert lehet, hogy elméleti lehetőségként máshol is fölvetették -, hanem ténylegesen is van választási lehetőségük az embereknek.
Ennek az emberfeletti egészségügyi munkának az eredménye az, hogy Magyarországon már 47,1 százalékos az átoltottság, ami magasabb, mint a világ legerősebb szuperhatalmában, az USA-ban. Jelenleg a világ legerősebb állama katonailag, gazdaságilag, politikailag az Amerikai Egyesült Államok: ott 46,7 százalék az átoltottság, nálunk 47,1. Pedig ha valaki a világon tényleg minden lehetőséget megragadhat, mert van hozzá gazdasági, katonai és politikai ereje, az az USA, de Magyarországon - köszönhetően nagyon sok szakembernek és nagyon sok mindenkinek, aki a vakcinák beszerzésében közreműködött - sikerült az Amerikai Egyesült Államoknál is magasabb szintre felvinni a magyar emberek védettségi szintjét. Köszönet mindenkinek, aki ezt megtette.
Akinek sajnos nincs mit megköszönni, az pontosan a magyar baloldal, a magyar baloldal pártjai és politikusai. Ők például a fővárosban arra használták ki a járványhelyzetet, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok érdekkörébe tartozó szocialista érában jól prosperáló, Kern József érdekeltségébe tartozó kft.-khez juttatták azokat a forrásokat, amelyeket például tesztelésre kaptak vagy tesztelésre szántak. Nem változott semmi a baloldalon. Bármilyen ilyen alkalom van, egy olyan cégnek adják, amelynél az intézmény ügyvezetője pont Székely Tamás egykori baloldali miniszter. Minden pénz, amit a védekezésre szántak, úgy látszik, hogy azoknak egy jó része rögtön a baloldali holdudvarban landolt egyetlenegy másodperc alatt.
(14.00)
És mit tettek még? Nem szavazták meg itt a parlamentben a veszélyhelyzetnek a meghosszabbítását - többször sem -, ami a védelmi intézkedések végét jelentette volna, ha nincsen veszélyhelyzet, határzártól kezdve a kijárási korlátozásokig vagy a kórházak biztonságosabb működéséig.
Álhíreket terjesztettek. Az mondták, hogy a koronavírus-törvény azért fontos, hogy Magyarországon diktatúra épüljön ki - persze ezt 11 éve mindig hallottuk -, és azért, hogy a választásokat el lehessen halasztani. Pár hete volt a választás Londonban - újraválasztották a főpolgármestert -, amely választást valóban elhalasztottak a járvány miatt egy évvel. Magyarországon viszont természetesen senkinek semmilyen hasonló szándéka nem volt, miközben Nyugat-Európában ilyenek sorra történtek, de az nem volt demokratikus probléma a baloldal számára.
Álhíreket terjesztettek. Azt mondták például a járvány kezdeti szakaszában, hogy nincs elég védőfelszerelés, csak 8 millió van a raktárakban. Abban a pillanatban 80 millió védőfelszerelés volt a raktárakban, tehát egy nullával több, mint amennyit ők külföldön is állítottak. Engedély nélkül bementek kórházakba, és bemutattak látogatóknak szánt védőfelszerelést úgy, mintha az orvosoknak és ápolóknak lenne a védőfelszerelése. Fel is jelentették ezt a képviselőt a kórház vezetői.
Támadták a tisztiorvost, támadtak minden járványügyi szakértőt, aki nem azt mondta, amit ők hallani szerettek volna, sőt megfenyegettek mindenkit, aki szakmai vezetőként, szakmai alapon beszél, nem pedig a baloldal által fontosnak tartott politikai mondatokat mondta vissza, persze az ő szakértőik meg olyan mondatokat mondtak, hogy jobb a járványban elkapni a betegséget, mint védőoltást kapni.
Azt állították, hogy nem a WHO-protokoll alapján működünk tesztelésben, pedig úgy tettünk. Azt állította egy kamuvideóban Korózs Lajos, hogy tíz betegből kilenc meghal, de kiderült, hogy ebből semmi sem igaz, még az illető bemutatkozása sem. Azt mondták, hogy felesleges az ágyak felkészítése a járvány alatt a koronavírusos betegeknek, majd amikor emelkedtek a számok, akkor azt mondták, hogy miért nincs több ilyen ágy. Hazudtak arról, hogy a félmillió forintos egészségügyi többletjuttatást külön kell igényelni. Kamustatisztikákat vettek elő 2016-ban, és 2016-os halálozási adatokkal akarták a járvány áldozatainak számát szemléltetni. Azt mondták, hogy védőfelszerelés nélkül mentek a tesztelőcsapatok, amit maga egy orvosi egyetemi hallgató cáfolt, hogy minden védőfelszerelésük megvolt. Érettségit sem tartottak volna most már két esztendőben, ezzel elvéve a lehetőségét a diákoknak a továbbtanulásra, illetve sok egyéb más ok is volt, legfőképp pedig az országgyűlési határozati javaslat, amelyben megtiltották volna keleti vakcinákat.
Óriási veszélyt jelentett a járványban a baloldal politizálása. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť