DR. SELMECZI GABRIELLA

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA
DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarországon az embereknek csaknem a fele már megszerezte a koronavírussal szembeni védőoltást. Ez nagyon jó eredmény, kiemelkedően magas szám.
A járványügyi adatok hetek óta folyamatosan javulnak, mind az új fertőzöttek, mind a halálozások száma jelentősen csökkent. Magyarország két elismert nemzetközi statisztika szerint is az élbolyban van az átoltottságot tekintve. A világon a tizedikek vagyunk, az Európai Unióban pedig az élen állunk.
Ma is tart a 16-18 év közötti fiatalok, mintegy 96 ezer regisztrált fiatal oltása, akik a Pfizer oltóanyag felvételével hamarosan szintén védettek lehetnek a vírussal szemben. Ehhez az kellett, hogy a kormány elegendő, hatékony és biztonságos vakcinát szerezzen be. De ugye, ez nem volt egyszerű feladat, miután a baloldal a járvány kitörésének pillanatától támadta a védekezést, a kormányt, a járványügyi szakembereket, az egészségügyi dolgozókat egyaránt. Ilyen volt Korózs Lajos kamuvideója és kamustatisztikája, de ilyen volt Szabó Timea bődületes „tíz hazaküldött betegből kilenc meghal” tartalmú hazug parlamenti felszólalása.
Az embereket megpróbálták egymásnak ugrasztani azzal, hogy politikai alapon különbséget tettek vakcina és vakcina között. Nekik semmi sem drága, hisz a mai napig úgy gondolkodnak, minél rosszabb az országnak, minél rosszabb a magyaroknak, nekik annál jobb. Emberek életével is képesek játszani annak reményében, hogy akcióikkal népszerűbbek legyenek. Minden erejükkel igyekeznek bizalmatlanságot, sőt gyűlöletet kelteni a magyar társadalomban.
Tisztelt Képviselőtársaim! A baloldali politikusok képesek voltak a koronavírusban elhunytak hozzátartozóinak fájdalmát a politikai kommunikáció piacára dobni. Ezek ők, ez a baloldal. Magyarország tavaly tavasszal az elsők között ismerte fel a vírussal szembeni küzdelemre való mihamarabbi felkészülés szükségességét. Az elmúlt közel másfél év alatt minden magyar életében változások történtek, legyen szó akár a munkavégzésről, szórakozásról, iskoláról, sportról vagy a családi kapcsolatokról.
Köszönet illeti a magyar embereket a nehéz időkben gyakorolt fegyelmezett és jogkövető magatartásért. Nehéz volt, hiszen az ismeretlen ellenségtől, a vírustól való félelem bizonytalanságot keltett a társadalomban, és ezt a félelmet próbálta a baloldal meglovagolni, és igyekeztek a saját hasznukra fordítani. Az eddig tán legsúlyosabb bűne a baloldalnak, hogy immáron január óta az oltások ellen próbálják hangolni a társadalmat, ezzel akadályozva, lassítva azok felvételét és ezzel hosszabbítva a járvány időtartamát. Nem a vakcináktól kell félni, hanem a vírustól, annak súlyos, esetleg végzetes következményeitől. Több ezer ember azért veszthette el az életét, mert az oltásellenes baloldali pártoknak hitt, akik először tagadták, hogy van vírus, létezik vírus, tagadták annak komolyságát, később pedig megpróbálták aláásni a vakcinákba, a magyar szakemberekbe, a magyar egészségügyi rendszerbe vetett bizalmat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Európában egyedülálló módon hatféle vakcinával oltunk. Mindenki számára van oltóanyag, aki kéri azt. Magyarország az egyetlen hely, ahol az emberek válogathatnak a vakcinák között, mindenhol máshol kötelesek elfogadni a számukra felajánlottat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezen a ponton kijelenthetjük, hogy a baloldal oltásellenes kampánya megbukott. A regisztráltak száma alapján nem lehetetlen, hogy a beoltottak száma eléri a hatmilliót, de csak az embereken, rajtunk múlik, és az egyéni döntésükön múlik, hogy felveszik-e ezt az oltást. A korábban meghozott járványügyi intézkedések egy része változatlanul hatályban van, és ezért sikerült feloldani pár korlátozást.
Üdvözöljük miniszterelnök úr pénteki bejelentését, mely szerint immáron minden magyar regisztrálhat és hazajöhet oltásért, éljen a világ bármely pontján. Persze, ezt is rögtön megtámadta a baloldal, Gyurcsány Ferenc embere, Gréczy Zsolt kelti a hangulatot a vakcinák ellen. A magyar emberek támogatását, megsegítését a baloldal rendszeresen támadja.
Tisztelt Képviselőtársaim! Baloldaliak! Ők is magyarok, csak adott esetben átvándorolt a fejük fölött a határ. De önök ezt nem érthetik, vagy nem akarnak vele foglalkozni. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť