SCHANDA TAMÁS JÁNOS

Full text search

SCHANDA TAMÁS JÁNOS
SCHANDA TAMÁS JÁNOS innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Nagyon szépen köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ha a bukás a téma, akkor az MSZP álláspontja valóban egy izgalmas kérdés, hiszen önöknek nagy tapasztalatuk van már ebben a dologban. De, tisztelt képviselő úr, engedje meg, hogy azt a számtalan álhírt és azt a számtalan hazugságot, amit a felszólalásában összehordott, megpróbáljam rendbe tenni.
Mégiscsak arról van szó, hogy önök már voltak kormányon, önök már megmutatták azt, hogy mit is jelent a baloldal kormányzása, hogyan is gondolják önök a dolgokat. Jól emlékszünk erre a kormányzásra: ez a kormányzás nem szólt másról, mint a saját önös érdekeiknek a figyelembevételéről és a magyar emberek érdekeinek a totális figyelmen kívül hagyásáról. Amikor ön a kormány intézkedéseit támadja, akkor azokat az intézkedéseket támadja, azokat az intézkedéseket kérdőjelezi meg, amelyek a magyar emberek, a magyar családok és a magyar vállalkozások érdekében jönnek létre.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön is pontosan tudja, hogy a nemzeti polgári kormánynak az egyik legfontosabb prioritása, hogy a magyar embereket, a magyar családokat otthonhoz, lakáshoz, saját tulajdonú lakhatáshoz juttassa.
Tisztelt Képviselő Úr! Önök ezzel szemben mit csináltak? Önök megszüntettek minden olyan lehetőséget, elvettek minden olyan támogatást, ami ezt segítette volna. Mi az elmúlt években is és ezt követően is azon dolgozunk, hogy minél több magyar ember számára legyen elérhető a saját lakhatás.
Tisztelt Képviselő Úr! Álságos az is, amikor a munkahelyekről és a bérekről beszél. Jól tudjuk azt, hogy az önök időszakában a munkanélküliség a csúcson volt, a foglalkoztatottság pedig rekordalacsony szinten állt. Ezzel szemben azt is jól láttuk, hogy amikor a nemzeti polgári kormány átvette a kormányzás felelősségét, akkor pontosan azt a változtatást hozta meg, ahol a munkát és a munkához jutást helyezte a középpontba, és látszódnak ennek a programnak, ennek az iránynak az eredményei.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön is pontosan jól ismeri a számokat, ismeri azt, hogy soha nem látott intézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy minden magyar ember, aki dolgozni akar, dolgozhasson is. Erről szóltak az elmúlt időszak intézkedései is. Tisztelt Képviselő Úr! Ön is pontosan tudhatja, hogy csak az elmúlt időszak intézkedéseinek a segítségével több mint 1 millió 660 ezer munkavállaló számára tudtunk olyan segítséget nyújtani, ami a saját munkahelyének a megőrzéséhez vagy pedig új munkahely létrehozásához tudott hozzájárulni.
Tisztelt Képviselő Úr! Ennek eredményeképpen 2021 márciusában 4 százalékra csökkent a munkanélküliség Magyarországon, ami egy igen komoly eredmény. Csak márciusra 66 ezerrel dolgoztak többen, mint februárban, és 4,6 millió felett volt a foglalkoztatottság, azaz elértük azt a szintet is most már, ahova a koronavírus-járvány előtti időszakban tudtunk eljutni.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön is tudhatja, és ha nem akarná becsapni a magyar embereket, akkor igazából el is ismerhetné, hogy a bérek esetében is jelentősen sikerült előrelépnünk. Természetesen mindig azon dolgozunk és azt szeretnénk, hogy a magyar emberek még többet keressenek. De, tisztelt képviselő úr, ne hazudja el azokat az eredményeket, amelyeket a magyar vállalkozások és a magyar emberek segítségével az elmúlt években elértünk! 2021 februárjában a nettó bérek 9,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, és mindez úgy történt, hogy 6,6 százalékkal emelkedtek a reálbérek is. 2010 óta, azaz az önök kormányzása óta másfélszeresére nőtt a nettó reálkeresetek értéke. Másfélszeresére, tisztelt képviselő úr! Ezek komoly eredmények.
Ön szóba hozta az egészségügyet is a felszólalásában. Ne menjünk el emellett, tisztelt képviselő úr! Ne menjünk el emellett, mert mindannyian jól tudjuk, hogy a koronavírus-járványban a védekezés kapcsán elért eredményeinkhez nagyban hozzájárul az, hogy az egészségügy nem olyan állapotban van, mint amilyenben önök hagyták a kormányzásuk után: 500 milliárd forint értékben történt kórházfejlesztés vidéken (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), és 700 milliárd forintos program indult Budapesten. Önök leépítették az egészségügyet, mi fejlesztjük. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(13.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť