TORDAI BENCE

Full text search

TORDAI BENCE
TORDAI BENCE (Párbeszéd): Tisztelt Országgyűlés! Kedves Polgártársak! 2021. május 15-e a vég kezdete az Orbán-rezsim számára. (Dr. Rétvári Bence: Ezt már hallottuk!) Május 15-én Karácsony Gergely szülőfalujában, Nyírtasson, reggel bejelentette, hogy elindul a miniszterelnök-jelöltségért, és vállalja a 99 százalék képviseletét a kiváltságos 1 százalékkal szemben. (Dr. Rétvári Bence: Négy éve is jól sikerült!) Május 15-én, délben Karácsony Gergely Debrecenben bejelentette az ottani nemes hagyományokra utalva, hogy trónfosztásra készülünk és változásra. (Dr. Rétvári Bence: A Strabag érdekében!) Május 15-én, este Budapesten pedig Karácsony Gergely elmondta, hogy jóvátételre és Magyarország újraegyesítésére van szükség, mert Magyarország lakóinak nagy többsége már belefáradt abba, hogy önök állandóan csak harcolnak, hogy önök állandóan mesterségesen gerjesztett megosztottságokat használnak arra, hogy egymás ellen fordítsák az embereket. Magyarország polgárainak többsége beleunt az önök arroganciájába, a lopásba és az urizálásba, beleunt abba, hogy a kiváltságos 1 százalék szívja a 99 százalék vérét. Az embereknek elegük van abból, hogy a politikáról szól az életük, hogy a hatalom az élet minden területére benyomul.
Változás kell ahhoz, hogy végre a politika szóljon az életről, a 99 százalék szolgálatáról, mert önök nyilván elfelejtették, a politika, a kormányzás szolgálat, és nem uralkodás. Karácsony Gergely már bebizonyította, hogy képes legyőzni a hatalom emberét az emberek hatalma segítségével. Ezt most újra meg fogjuk tenni (Dr. Rétvári Bence: Mint négy éve?), hogy Magyarország fellélegezzen, megnyugodjon és mindannyiunk közös, békés otthona legyen. Ezért indította el Karácsony Gergely a 99 Mozgalmat, amihez mindenki csatlakozhat, aki változást szeretne. Egy nap alatt több mint tízezren jelentkeztek arra, hogy a változás nagykövetei legyenek.
Változásra és 2022 után jóvátételre van szükség, mert hétről hétre újabb merényleteket követnek el önök a 99 százalék ellen. Ilyen, amikor a budapesti diákváros helyére a Fudan Egyetem, a kínai pártállam elitegyetemének a képzőintézetét vagy akár egyetemi campusát próbálják hozni, mindezt úgy, hogy generációkra előre félezer milliárd forintnál is nagyobb összegben eladósítják a magyarokat. Ilyen az, amikor benyújtják a botrányos bérlakástörvényüket, ahol megint csak a kiváltságos 1 százaléknak, a fideszes haveroknak és a lakásmaffiának kedveznek a 99 százalék ellenében, azoknak a kispénzű fiatal családoknak az ellenében, akik így nem tudnak önkormányzati bérlakáshoz jutni csak azért, hogy a Bayer Zsoltok, a Palkovics miniszterek meg a Rákay Philipek töredékáron vehessék meg méregdrága bérelt luxuslakásaikat. Ilyen az, amikor önök kirabolják Dunaújvárost, ugyanúgy, ahogy Göddel tették, a különleges gazdasági övezettel. A város lakói, a 99 százalék helyett a fideszes megyei elnök fogja kapni az iparűzésiadó-bevételeket, évi százezer forintot vesznek el minden dunaújvárositól. És ilyen az összes rablóprivatizáció, amikor a fideszes 1 százalék kezébe játsszák át a 99 százalékot illető nemzeti vagyont.
(13.10)
Ebből is látszik, hogy a maguké az Unió legmohóbb, leggátlástalanabb, legcinikusabb, legönzőbb kormánya.
De az is látszik, hogy tudják, bukni fognak és már csomagolnak. Ez nagyon helyes. Csak éppen úgy csomagolnak, mint az, aki a hotelszobából nemcsak a miniszappant viszi magával, hanem az ágyat, asztalt, tévét is. Úgyhogy előre szólunk: a lopás az lopás akkor is, ha törvényt írnak rá, ezért 2022 után a 99 százalék nevében vissza fogjuk venni az 1 százaléktól mindazt, ami az embereket illeti. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť