GULYÁS GERGELY, a

Full text search

GULYÁS GERGELY, a
GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az elején meglepve hallottam, hogy a kormány vélelmezett kudarcai közül a lakáspolitikát emeli ki, miközben úgy látom, hogy soha, különösen fiatal és különösen gyermeket vállaló családok hasonló lakáspolitikának nem voltak haszonélvezettjei, mint amilyen a magyar. Hasonló mértékű támogatásban soha nem részesültek, és ha visszagondolok a baloldal kormányzására, akikkel most önök szövetségben vannak, akkor arra tudok csak visszaemlékezni, hogy minden támogatást megvontak, tönkretettek, kitöröltek, eltöröltek, és helyére hozták azt a devizahitelt, amivel nekünk kellett megküzdeni (Zaj.) és amely egyébként több ezer milliárd forintos kárt eredményezett a magyar családoknak.
Ami a konkrét kérdését illeti, mert a felsorolásban ugyan számtalan, a valósággal nem egyező elem volt, de ha jól értem, akkor a konkrét kérdés egy egyéni képviselői törvényjavaslatra, indítványra vonatkozott: a kormány ezt még nem tárgyalta, általánosságban ez összhangban van a kormány azon politikájával, hogy mi nem bérlőket, hanem tulajdonosokat szeretnénk látni Magyarországon, de természetesen itt van a parlamenti vita, a parlamentben önkormányzati tudással, ismeretekkel, tapasztalattal rendelkező korábbi polgármestereknek és politikusoknak is van lehetősége a javaslathoz hozzászólni. A kormány is fog konzultálni, én is személyesen fogok konzultálni polgármesterekkel, és ezt követően majd a kormány megvitatja a javaslatot és dönt arról, a végső döntés pedig az Országgyűlésé.
Azt remélem, hogy olyan törvényt tudunk alkotni, ami elfogadható az önkormányzatok számára, ugyanakkor hozzájárul ahhoz, hogy éppen a legszegényebbek egy tisztességes önkormányzati lakáspolitika mellett… - a meglévő lakásokban nem a gazdagok élnek, lehet, hogy ez a Jobbik által vezetett településeken így van, de azt remélem, hogy máshol az országban nem. Tehát ha a legszegényebbek számára is lehetővé tudjuk tenni, hogy legalább részben tulajdonosokká váljanak, akkor ez szerintem egy kifejezetten jó kormányzati vagy jó országgyűlési döntés. Úgyhogy ehhez mi az önök támogatását kérjük. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť