GULYÁS GERGELY, a

Full text search

GULYÁS GERGELY, a
GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Eddig az Országgyűlés azt a helyes gyakorlatot követte, hogy még ha a Jobbiknak volt is egy jó gondolata, ami a politika vagy a lakáspolitika irányvonalához kapcsolódott (Szilágyi György közbeszól.), azt nem foglaltuk alkotmányba, de a politikánk a gyakorlatban éppen megfelel annak az elvnek, amit ön az előbb megfogalmazott, azaz hogy a szegényebb családoknak is legyen lehetősége lakásra, ráadásul saját tulajdonú ingatlanra, amit szerintünk a bérlet soha nem fog helyettesíteni; átmeneti megoldást nyújthat, de az a szerencsés, hogyha egyébként egy szegényebb családnak is van lehetősége arra, hogy tulajdonhoz jusson. (Z. Kárpát Dániel közbeszól.)
A kormány családpolitikája és az a családtámogatási rendszer, ami itt Európában a GDP legnagyobb arányában fordít a családokra állami forrásokat, ezt szolgálja. Azt szeretném csupán jelezni, hogy ha valóban rászoruló bérlőkről beszélünk, akkor az önök által vitatott egyéni képviselői törvényjavaslat, indítvány szerint éppen a valóban rászoruló bérlők válnának tulajdonosokká. (Z. Kárpát Dániel: És a lakásmaffia!)
Én egyetértek azzal, hogy vitassuk meg, hogy kell-e hogy legyen ennek valamilyen korlátja, mi az, ami az önkormányzatok számára biztosítja azt, hogy a saját lakásokkal a szükséges mértékben gazdálkodni tudjanak, de általánosságban azt az elvet helyesnek tartom és érvényesítendőnek tartom, hogy a szegényebb családok is tulajdonosok lehessenek. A bérlakásépítés nem ezt szolgálja, egy ennél rosszabb helyzetben kíván valamilyen megoldást nyújtani.
Mi jobb megoldást (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) szeretnénk nyújtani, mi tulajdont szeretnénk adni a szegényebb családok számára is. Ezt szolgálja a kormányzati lakáspolitika. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť