BALCZÓ ZOLTÁN

Full text search

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (Jobbik): Elnök úr, köszönöm a szót. Azért jöttem be reggel nyolc órára, hogy meghallgassam a három expozét. Varga Mihály pénzügyminisztertől talán igazából nem is várhattuk mást, úgy gondolta, hogy a kritikát majd mondja az ellenzék, ezért előadásából úgy tűnt, hogy a válság idején mindent tökéletesen oldott meg a kormányzat. Egy tényt hadd idézzek: a gazdaság állapotát a végelszámolások elég jól tükrözik, 2020 első félévében 40 százalékkal nőtt a végelszámolások száma az előző évhez képest. Tehát rekordszámú vállalkozó döntött önszántából a vállalkozása megszüntetése mellett. Ez azért egy elég negatív adat. De azt sem idézte miniszter úr a Költségvetési Tanács elemzéséből, hogy sokallja az 5,9 százalékos hiányt, pedig Kovács elnök úr azt is mondta, hogy figyelmébe ajánlja ezt az Országgyűlésnek.
Személyes véleményem az, hogy a jövő évben még szükség van az anticiklikus gazdaságpolitika folytatására, amire Banai államtitkár úr ki is tért. Tehát ha az egészségügyi helyzet helyreáll, attól még a gazdaság igényli az állami többletet. De egy nagyon fontos feltételt hozzá kell tennem a tanulságok alapján, és nagyon finoman fogalmazok, mert Banai államtitkár úr se politikai csatákat folytat: ha változatlanul nagyobb részben egy speciális, saját vállalkozói körnek olyan mértékű gyarapodását szolgálják ezek az összegek, amelyek nem állnak összhangban a nemzeti célokkal, akkor ennek az anticiklikus politikának semmi haszna nem lesz.
Arra pedig, hogy a kínai hitelt bezzeg az Egyesült Államok is hogy felvesz, és Joe Bident is kritizáljuk: az Egyesült Államok fölvesz a kommunista szellemiség által irányított Fudan Egyetem létesítésére komoly összegeket? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Az Egyesült Államok a Los Angeles-i kikötőből Mexikóba épít vasutat hitelből? Nem. Úgyhogy ez egy kicsit más. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť