BARTOS MÓNIKA

Full text search

BARTOS MÓNIKA
BARTOS MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Urak! Tisztelt Képviselőtársaim! Jó néhány órája folyik már a 2022-es költségvetés általános vitája, és azt hiszem, hogy kormánypárti képviselőtársaimmal egyetértünk abban, hogy ez a költségvetés az ország újraindításának a költségvetése. Én is úgy látom, hogy egy világjárvány vége felé közeledve nagyon fontos, hogy úgy csoportosítsuk az erőforrásainkat, hogy azokat azokba a szegmensekbe tudjuk összpontosítani, ahol a legtöbb embert elérik és a legtöbb ember számára hozzáférhetőek, a legtöbb ember számára tudnak segítséget nyújtani.
(18.20)
Így, ahogy nagyon sok képviselőtársam már elmondta, igen sok forrást igyekszik a kormány helyezni a munkahelyteremtésbe, a gazdaságélénkítésbe, a családtámogatásba, nyugdíjasok támogatásába, az egészségügybe, a felsőoktatás fejlesztésébe. Ezek csak címszavak, és a legjelentősebbeket említettem éppen.
És ahogy miniszter úr is elmondta, sajnos a világjárvány egy nagyon eredményes szakaszban érte a gazdaságunkat, és megtorpanást eredményezett. Ugyanakkor ez nagyon kedvezőnek is tekinthető, hiszen egy erős gazdaság jobban és dinamikusabban tud reagálni a környezete változásaira, ahogy ezt a magyar gazdaság reagálóképességében is láttuk, hiszen volt erőforrás Magyarország történetének legnagyobb gazdasági mentőcsomagjára, volt erőforrás a védekezésre, a védekezésben részt vevők megerősítésére és azon eszközök beszerzésére, gyors beszerzésére - hiszen láthattuk, hogy Magyarország nyugat-európai országoknál dinamikusabban reagált -, amelyek ezt a védekezést segítették.
Ahogy képviselőtársaim is elmondták, a gazdaság-újraindítási akciótervben 7300 millió (sic!) forint áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy minél gyorsabban a gazdaságot újra fejlődési pályára tudjuk állítani. Ugyanakkor ezek a fejlesztések semmit nem érnének akkor, hogyha nem védekeznénk azon veszélyekkel szemben, amelyek a koronavírus-járvány mellett az országunkat érhetik.
Én a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagjaként éppen a múlt héten vettem részt egy olyan V4-es egyeztetésen, amelyen a honvédelemmel, biztonságpolitikával foglalkozó bizottságok vettek részt, és a résztvevők komoly figyelmet szenteltek annak a ténynek, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével, a válságos időszakok elmúltával ismét számítanunk kell majd a migrációs folyamatok erősödésére. Hiszen a jó idő beköszönte, a nyugati országok javuló oltási arányai, illetve a korlátozások fokozatos feloldása mind abba az irányba hatnak, hogy növekszik az illegális migráció mértéke.
Ezt láthattuk akkor is, amikor az első hullám enyhült, és ezt követően több illegális migráns próbált jogellenesen hazánkba jutni. Ez 2020-ban összesen 46 179 főt jelentett, napi átlagban 126 főt. Míg hogyha ezen év első néhány hónapját, első harmadát nézzük, akkor már a szám 30 433 fő, tehát napi átlagban 254 fő próbálkozott a határainkon illegálisan átjutni. És ha a két év első felét nézzük, első néhány tavaszi hónapjának adatait, akkor nem számíthatunk arra, hogy ez a tendencia a következő évben csökkenni fog.
Ahogy sokszor elhangzott, a nyugat-balkáni útvonalakon, amelyek számunkra a legnagyobb kockázatot jelentik, nem segíti a helyzetet, hogy Görögországban közel százezer illegális bevándorló torlódott fel, illetve a görög-török határon, Törökország térségében is jelentős tömegek tartózkodnak.
És láttuk azt 2015-ben, hogy mit jelent, amikor százezres migrációs hullám jelenik meg Magyarországon. És el kell mondani, hiszen ennek a V4-es bizottsági ülésnek a témáját ez is jelentette, hogy az illegális migráció, amely tömegekben zajlik, azért is veszélyes, mert lehetőséget ad a terrorszervezeteknek arra, hogy eljuttassák harcosaikat olyan területekre is, amelyek korábban békések voltak. Illetve ezeket az országokat ezek a szélsőséges radikálisok arra használják, hogy háttérként, menedékként ott megbúva felkészüljenek az egyes támadásokra, és erre példát is láttunk nyugat-európai országokban.
Emiatt, ha megnézzük azt, hogy mit is fontos és mit is kellene tennünk, mindenképpen ki kell emelni, hogy Magyarország elemi nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdeke az, hogy Közép-Kelet-Európában biztonság legyen, és a térség stabilitása garantálva legyen, ezért az illegális migráció felszámolása és az embercsempészek üzleti modelljének megtörése számunkra elemi fontosságú.
Mindezt az EU területén kívül kell végrehajtanunk, szorosan együttműködve a szomszédos harmadik országokkal, illetve javítanunk kell - mert ez másképp nem működik - a kibocsátó országok helyzetét is. Ezért is fontos eleme volt a V4-es konferenciának, hogy folytatni fogjuk a közös fellépést annak érdekében, hogy a nyugat-balkáni és az észak-afrikai országokat támogassuk azzal az átfogó segítségnyújtással, amit már most is teszünk.
Elmondható, hogy az uniós migrációs politika nem a közeljövőben fog egységes helyzetben, egységes vélemény formájában megjelenni, hiszen az Európai Bizottság 2020 szeptemberében mutatta be az új tervezetét, az új migrációs és menekültügyi paktumot, de az egyes országok eltérő kül- és belpolitikai érdekei miatt elhúzódó egyeztetésre kell számítani. Ezért most és a közeljövőben is a határaink, külső határaink védelme fogja adni a biztonság garanciáját.
Ezért, ha megnézzük a 2022-es költségvetést ezen szempontból, akkor láthatjuk, hogy honvédelmi és közbiztonsági célokra külön figyelmet fordít a költségvetés: mind a migráció elleni védekezésre, mind pedig a terrorellenes intézkedések elhárítására, és mindezekre a kormány jóváhagyásával az előirányzatokat továbbra is túl lehet lépni.
Hogyha a Belügyminisztérium költségvetési fejezetének számait nézzük, akkor megláthatjuk azt, hogy kiemelten kezeli a tárca a kiberbiztonsági-informatikai fejlesztéseket. Ez nagyon-nagyon fontos, hiszen az embercsempészek és a terroristák tevékenységük során nagymértékben támaszkodnak a mai modern infokommunikációs csatornákra, és ha erre a területre több forrást fektetünk, akkor a felderítések száma is egyre nő, és egyre nagyobb sikereket tudunk elérni ezen a területen. Ugyanakkor veszélyt és kockázatot jelentenek a kibertámadások is, és elemi érdekünk, hogy megvédjük stratégiai információs rendszereinket ezen támadásoktól.
Fontos aláhúzni és már Simicskó frakcióvezető úr említette is, hogy a rendvédelmi szervek hivatásos állománya kiegészítő juttatásainak biztosításához, illetve a rendvédelmi alkalmazotti illetményemelés következő ütemének megvalósításához szükséges források is rendelkezésre állnak.
Ezeket az embereket, akik nap mint nap a biztonságunk garantálásáért dolgoznak, nagyon fontos megbecsülnünk. Természetesen vannak költségvetési korlátaink, de azt látnunk kell, és fontos aláhúznom, hogy a korábbi években megkezdett illetményemelési programok következő lépései megvalósításra kerülhetnek, és így kiszámíthatóvá teszik ezeket az életpályákat. Hogyha pedig azt is számításba vesszük, hogy a családtámogatási eszközök, a családokat segítő adókedvezmények is rendelkezésre állnak, akkor, úgy gondolom, hogy a rendvédelmi alkalmazottak megfelelő megélhetése biztosított.
Ha áttérünk a honvédelem kérdésére, akkor folytatjuk az előző években elkezdett utat, hiszen 2022-ben a NATO ajánlásait figyelembe véve a GDP százalékában kerülnek meghatározásra - az elmúlt évekhez hasonlóan - a források. Tehát ez hasonlóképpen fog rendelkezésre állni, mint az előző években. Ez lehetőséget ad a „Zrínyi 2026” honvédelmi és hadeszközfejlesztési program folytatására. Ez fejlesztéseket, haditechnikai eszközök modernizálását és a személyi állomány felszerelésének, elhelyezési körülményeinek javítását is magában foglalja.
Elmondható, hogy nagyon kevés olyan NATO-tagország van, amely ilyen rövid idő alatt ilyen volumenben és ilyen széles spektrumban akarja és képes megvalósítani a haderőfejlesztés korszerűsítését. Ezzel a Magyar Honvédség teljesen megújul, és fontos azt hangsúlyozni, hogy a modernizálás legfőképp magára az emberre, a katonára fókuszál.
(18.30)
Tehát mind a képzési, mind az oktatási rendszerek fejlesztésével, mind pedig az életpályamodellel segíteni kívánjuk a katonák karrierjének alakulását.
A másik fontos elem, ahogy Simicskó képviselőtársam is említette, a haditechnika pillérének megerősítése ebben az ágazatban, ami a korszerű eszközök beszerzését és rendszerbe állítását, valamint a kutatás-fejlesztést is magában foglalja. Tegnap láthatták a híradásokban képviselőtársaim, amint miniszterelnök úr fogadta a Rheinmetall vállalat vezetőit, amely során az ezen vállalattal kötött megállapodás keretében Zalaegerszegen a világ egyik legkorszerűbb gyalogsági harcjárműveit gyártó üzem létesítése indul meg. Hasonló eredmény a török páncélozott katonai járművek beszerzése és hazai gyártására vonatkozó megállapodás is, de nagy fejlesztéseket hajtottunk végre a légvédelmi rakétarendszerek területén és az aviatika területén is.
Nagyon kiemelt szempont számunkra, hogy hazánk a térség békéjének és biztonságának meghatározó tényezőjévé kíván válni. Ezt nem is tehetjük másként, hiszen fontos nyugat-balkáni migrációs útvonalon helyezkedik el hazánk, és hogy ez a térség a stabilitását megőrizze, és ezen stabilitás biztosítva legyen, az fontos érdekünk, és az Európai Unió érdeke is.
Úgy látom, hogy azok a célok, amelyeket a kormány a családok megerősítésével, a munkahelyteremtéssel, a gazdaság újraindításával kitűzött, megvalósíthatók főleg amiatt, mert a védelmi intézkedésekre is megfelelő forrást nyújt a következő évi költségvetés. Hiszen az egyéb fáradozások mit sem érnének, ha Magyarország közbiztonságának romlása vagy szabadságának, szuverenitásának veszélyeztetése fennállna.
Ahogy Varga Mihály pénzügyminiszter úr expozéjában mondta, a honvédelemre szánt összeg 2022-ben a 2021-es források 30 százalékával bővül, tehát 30 százalékkal a ’21-es forrásokhoz képest, és ez 2010-hez viszonyítva négyszeres növekedést jelent. A honvédelemre elkülönített források pedig a 2010-es alaphoz képest két és félszeres növekedést mutatnak.
Tehát fontos azt megállapítanunk, hogy egy világjárvány sújtotta 2020-as, 2021-es év után jó reménységgel tekintünk a 2022-es esztendőre, amely Magyarország újraindításának az esztendeje lesz, és a folyamatok már most elkezdődtek, és a következő évben pedig folytatódni fognak. Köszönöm szépen a figyelmet, képviselőtársaim és a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť