DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Egy olyan témára szeretném felhívni a figyelmüket a jövő évi költségvetés kapcsán, amely szűkebb hazámat, választókerületemet, Szekszárdot és környékét, de nyugodtan mondhatom, az egész jobb sorsra érdemes Tolna megyét érinti, ez pedig nem más, mint az önök által is jól ismert M9-es autópálya, vagy hát legyünk most már szerények, autóút, gyorsforgalmi út ügye.
Tudják, hiszen itt a parlament előtt Gulyás Gergely ígéretet tett arra, hogy a kormány tavaly decemberben bedobott ötletével szemben fog tenni valamit, tudniillik, hogy 18 év után ezt az utat mégsem Tolna megyében kívánják megépíteni, hanem Baranya megyében szeretnének M9-es autópályát építeni, ami teljesen elfogadhatatlan az ott lakók szempontjából, a Tolna megyeiek és a szekszárdiak szempontjából; elfogadhatatlan, mert ez élet-halál kérdés közlekedésbiztonsági szempontból a szó fizikai értelmében, gazdasági szempontból pedig a szó átvitt értelmében Bonyhád és Dombóvár térsége számára is.
Ezért egy olyan módosító javaslatot kívánok benyújtani a holnapi nap folyamán a Háznak, amely egyértelműen és nevesítve pénzt biztosít, hogy jövőre a tervezési és akár a kivitelezési munkák egy bizonyos része is elindulhasson, és lehetőséget biztosítok Horváth Istvánnak és a Fidesz többi Tolna megyei képviselőjének, többek között a miniszter úrnak is, hogy világossá tegye az álláspontját a választói számára is, mi a fontosabb nekik: az ott élő emberek élete, biztonsága és gazdasági jövője, megélhetése vagy a pártfegyelem.
(17.00)
Én nagyon-nagyon szeretném, ha a Fidesz-frakció egésze is, ha kell, meg tudná szavazni, hiszen a miniszter úr azt mondta, hogy olyan megoldást fognak találni - s ezzel zárom -, amelyik nem úgy segít a Baranya megyében élőknek, hogy a Tolna megyei emberektől veszi el a megélhetést és akár a biztonságot is. Kérem, támogassák a javaslatomat. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť