HÉJJ DÁVID ÁDÁM,

Full text search

HÉJJ DÁVID ÁDÁM,
HÉJJ DÁVID ÁDÁM, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság 2021. május 13-án tartott ülésén megtárgyalta az Egyesült Nemzetek szakosított intézményeinek kiváltságairól és mentességeiről New Yorkban, 1947. november 21-én kelt Egyezmény és Függelékei egységes szerkezetű kihirdetéséről szóló T/15695. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság a házszabály 46. §-a alapján 29 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Ház! Időszerűvé vált rendezni az ENSZ szakosított intézményeinek kiváltságairól és mentességeiről szóló egyezmény függelékeinek jogi státuszát azzal, hogy egységes szerkezetben hirdetjük ki az egyezményt és annak függelékeit. Ennek jelentősége, hogy a mentességek és kiváltságok az érintett szakintézményekben életbe léphetnek a gyakorlatban. Az ENSZ-hez köthető szakosított intézmények legtöbbje már diplomáciai mentességet élvez, melyekhez most csatlakozna a Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap, az Iparfejlesztési Szervezet, a Turisztikai Világszervezet és a Szellemi Tulajdon Világszervezete. Amellett, hogy Magyarország érdeke az említett intézményekkel és magával az ENSZ-szel való hatékony együttműködés, hisszük, hogy a szervezet az intézményeinek pártatlanul, a tagállamok érdekeit figyelembe véve kell működniük.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság által elfogadott összegző módosító javaslat főként technikai problémákra javasol megoldást, illetve a Turisztikai Világszervezet magyar nevét a hiteles angol megnevezéshez igazítja. Összegezve, arra kérem képviselőtársaimat, hogy támogatásukkal fejezzék ki, hogy Magyarország kiáll az ENSZ szakosított intézményeinek független munkáját segítő kezdeményezések mellett. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť