DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A 2021-es év nem indult túl jól szemmel láthatóan a Nagykunságban, illetve a Tisza-tó környékén, ugyanis egyre gyakoribbá váltak az olyan bűncselekményekről szóló híradások, amelyek személy elleni erőszakos bűncselekmények elkövetéséről szóltak.
Hogy példákat is mondjak, 2021. január 23-án, Kenderesen történt meg az, hogy egy idegen bement a lakos házába, ahol tégladarabbal ütlegelte a személyt, majd elvette értékeit. 2021. március 1-jén, a szomszédos Kisújszálláson egy idős nőt bántalmaztak. Ez csak kísérleti szakban maradt, de szintén az értékeit kívánták elvenni. 2021. április 16-án, Karcagon történt rablás, ahol fiatalkorúak mentek be a házba, bántalmazták az ott lakót, és magukkal vitték az ott található pénzt, értéket. 2021. április 24-én Abádszalókon, a Tisza-tó mellett történt szintén rablás, ahol a tulajdonos bántalmazását követően értéktárgyakat vittek el.
És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen év elején országszerte attól volt hangos a sajtó, ami szerint egy karcagi illetőségű édesanyát az élettársa megölt, elásott, és eltüntette a bűncselekmény nyomait. Később lebukott. Ezek a szomorú cselekmények mind az elmúlt hónapok eseményei.
Tisztelettel kérdezem mindezekre tekintettel államtitkár urat, hogy miként alakult az erőszakos bűncselekmények és a rablások száma a Nagykunságban, illetve a Tisza-tó környékén. Mi az oka az év eleji súlyos és köznyugalmat megzavaró erőszakos bűncselekményeknek? Rendelkezik-e a rendőrség megfelelő kapacitással a közbiztonsági feladat elvégzésére, különösen úgy, hogy a járványügyi védekezésből kivették a részüket? Ezen munkájukat ezúton is szeretnénk nekik innen is megköszönni.
Valóban igaz-e, hogy a rendőrségnél az állomány nagy része fontolgatja a rendkívüli jogrend végeztével az állományt elhagyását, a leszerelést? Ha igen, akkor mit kíván tenni ez ellen a Belügyminisztérium? Köszönöm megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť