ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (DK): Tisztelt Ház! Az a meglehetősen felháborító és szokatlan eset történt az SZFE újonnan fideszesített intézményében, hogy a felvételizőknek úgy küldték ki az őket a felvételi tudnivalókról tájékoztató levelet, hogy rögtön a címzésben szerepelt az összes többi felvételiző diáknak az e-mail-címe is, ami egy abszolút kisiskolás hiba, és persze ez az adatvédelmi törvények szigorú vagy súlyos megsértése. Emellett arról is tájékoztatták a felvételizőket, hogy 2011-ben mehetnek felvételizni, ami 2021-ben kicsit már megkésettnek tűnik.
A következő levélben azt a tájékoztatást kapták a felvételizők, hogy három napon belül adják le az összes adatukat és a felvételihez szükséges dokumentumokat - szintén az egyetemről -, majd később azt az információt kapták, hogy ja, ez mégsem így van, hanem az eredeti határidők az érvényesek.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ezek olyan súlyos hibák, amik az állami felsőoktatásban az elmúlt, én nem is tudom, mennyi idő alatt, de talán 30 év alatt biztosan nem fordultak elő. Elképesztő az, hogy úgy sikerült átszervezniük az SZFE-t, hogy ma már az alapvető funkcióknak sem képesek normális módon megfelelni. Azt tudnám kérdezni a klasszikus vicc poénjával: ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is? Merthogy önök azzal indokolták az egész felsőoktatás átszervezését, hogy na, így majd aztán mennyivel jobb lehetőségeket kapnak a hallgatók. Hát tényleg, az elemi működést sem tudják biztosítani.
Ha az SZFE a minta, akkor számíthatunk arra, hogy a többi, a Fidesz számára privatizált egyetem esetében is teljes adminisztratív összeomlás, káosz és zűrzavar várható a közeljövőben? Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť