SCHANDA TAMÁS JÁNOS

Full text search

SCHANDA TAMÁS JÁNOS
SCHANDA TAMÁS JÁNOS innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Nagyon szépen köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az a helyzet, hogy arról kell tájékoztatnom önt, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartója már nyolc hónapja a Színház- és Filmművészeti Egyetemért Alapítvány, gondolom, ez elkerülte a figyelmét (Arató Gergely: A legkevésbé sem!) itt a nagy hisztériakeltés közepette.
Miközben olyan fejlesztéseket és olyan változtatásokat hajtunk végre, amelyek mind a magyar egyetemek jövőjét és versenyképességét segítik, önök pedig ezeket a változtatásokat nem támogatják. Ez szégyen, tisztelt képviselő úr!
Az is jól látszódik, hogy ez a változás egyébként sok jót jelentett már a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek is, hiszen 3 milliárd forinttal megemeltük a költségvetését, és készül az új campusukra vonatkozó 30 milliárdos terv is. Ezt is előkészítette és készíti a fenntartó és az egyetem közösen, a kormány pedig ezt a fejlesztést is támogatja, hiszen méltatlan, nyomorúságos, rossz állapotú épületekből és tantermekből jobb körülmények közé kerülhetnek, nemzetközi szintű körülmények közé kerülhetnek, sokkal jobb finanszírozással.
Ennek első lépéseként egyébként, tisztelt képviselő úr, csak erről ön elfelejtett beszámolni itt is és a nyilvánosságban is, a Duna TV volt székháza lesz a mozgóképoktatás új központja. És az is jól látszódik, hogy a változásoknak a diákok is bizalmat szavaztak, hiszen idén többen jelentkeztek az önök hisztériakeltése ellenére a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, mint tavaly, 1827 fő jelentkezett az egyetemre. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť