SCHANDA TAMÁS JÁNOS

Full text search

SCHANDA TAMÁS JÁNOS
SCHANDA TAMÁS JÁNOS innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! 2010-ben 14 megyei jogú város és három országhatár volt elérhető négysávos úton, a vidéki települések bekötésében 2020 végére 19-re, a hazai hálózat nemzetközi kapcsolódásainak kiépítésében 7-re sikerült előrelépni. A terveink szerint a további fejlesztésekkel ’25-ben már négysávos utakon juthatunk el majd minden megyei jogú városba és 9 határállomásig. 2021-ben is minden irányba töretlen lendülettel folytatódnak a közútfejlesztések országszerte, még a koronavírus-járvány ellenére is.
Tisztelt Képviselő Asszony! Az M4 gyorsforgalmi út megépítése is ezekhez a célokhoz járul hozzá, a már átadott szakaszokon gyorsabban és biztonságosabban autózhatnak az autósok. Pest megyében már végig járható az M4, az autósok az út országhatárhoz közeli szakaszának átadásával pedig már a második sztrádakapcsolatot használhatják Erdély, illetve Románia felé.
A gyorsforgalmi út még hiányzó részeinek kivitelezése folyamatban van, Abony és Törökszentmiklós között mintegy 25 kilométeres hosszúságon épül ki a kétszer kétsávos autót, amelyet várhatóan a jövő év elején vehetnek birtokukba a közlekedők. A szakaszon egy új Tisza-ártéri híd is megépül, ahogy ezt ön is említette, tisztelt képviselő asszony.
Tisztelt Országgyűlés! A magyar emberek, a magyar vállalatok kiemelkedő munkájának és teljesítményének köszönhetően a kivitelezés hazai forrás felhasználásával valósulhat meg, köszönet ezért nekik, hiszen az M4 jelentősen hozzájárul majd mind a térség, mind pedig Magyarország fejlődéséhez és versenyképességéhez. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť