DR. STEINMETZ ÁDÁM

Full text search

DR. STEINMETZ ÁDÁM
DR. STEINMETZ ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Marcali híres katonaváros, amire büszkék vagyunk, és azokra a volt katonákra is, akik a városban telepedtek le és alapítottak családot. Éppen ezért fájó és szomorú, hogy a korábban 1500 katonának otthont adó Petőfi Sándor laktanyát immár 20 éve hagyják pusztulni.
Az értékes állami vagyon hasznosítása azért szükséges, mert ahol van munka, ott lesz megélhetés és fejlődés is. Móring József Attila fideszes képviselő három éve, éppen a választások előtt azt mondta, hogy a laktanyát hadiüzemmé kellene átalakítani, amely 200-220 embernek adna munkát. Nem véletlenül mondta, mert választásokat akart nyerni. És tudják, hogy mi történt azóta? Semmi! Semmi, pedig azzal, ha a laktanyát átalakítanánk, ahogy említettem, lenne munka, lenne megélhetés, és a terület 2003 óta nem is áll a honvédelmi tárca tulajdonában, mint az kiderült. Jövőre a képviselő úr mit fog majd ígérni a választóknak? De mindegy is, mert úgysem fognak neki hinni.
Én azért tisztelettel kérdezem államtitkár urat: miért nem valósult meg a Móring József Attila által három éve megígért, 200-220 embernek munkát adó honvédségi üzem Marcaliban? Miért nem segíti a Fidesz-kormány a képviselő úr ígéreteinek valóra váltását? És most, hogy az is kiderült, hogy nem Marcaliban, hanem Kaposváron fognak harckocsikat gyártani, tisztelettel kérdezem, hogy milyen konkrét terveik vannak a külső laktanyával kapcsolatban. Várjuk megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť