VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminiszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését. Mindenekelőtt elöljáróban hadd emlékeztessem önt is arra, hogy nincs kétféle állampolgár Magyarországon! Tehát minden ember, aki valamilyen településen él, az számíthat a magyar kormányra, és nyilván az állampolgároknak, függetlenül attól, hogy milyen vezetésű településen élnek, számítaniuk kellene a helyi önkormányzatra is.
Amit képviselő úr fölvetett, az annak a kérdése, hogy a válságot hogyan lehet jól és eredményesen kezelni. Emlékeztetnék arra, hogy a magyar kormány számos intézkedést hozott az elmúlt másfél, lassan két esztendőben, igyekeztünk előkészíteni azokat a lehetőségeket, és azért mondom, hogy majdnem két esztendőben, mert a ’19-es költségvetésben milyen jó, hogy nagyobb tartalékkal számoltunk, és a tartalékok mértékét jelentősen megemeltük. Tehát ezekből sikerült és lehetett olyan támogatásokat elindítani, amelyek a vállalkozásokat, az embereket, a családokat támogatták, függetlenül attól, hogy milyen településen élnek. Kamatmentes gyorskölcsön a vállalkozóknak, a bértámogatás éppen most van meghosszabbítva május hónapra is, tisztelt képviselő úr, és ez nyilván a szombathelyi kávézó, étterem, turisztikai egység vagy panzió működtetőjét is érinti, ő is igénybe veheti ezeket a támogatásokat.
(14.20)
Ami nyilván az önkormányzatoknak fáj, hogy az iparűzési adó egy részét javasoltuk ott hagyni a vállalkozásoknak - szerintem ez is jó a szombathelyi vállalkozásoknak is -, most pedig a teraszhasználati díjat függesztettük föl. Erről pedig azt hallottam még a főpolgármester úrtól is, hogy ő is tervezte ezt az intézkedést, tehát ez, úgy tűnik, egybeesik az önkormányzatok szándékával.
Ezért tudom azt mondani, képviselő úr, hogy Szombathely sem járt rosszul, hiszen ott is a munkahelyek megtartása, a családok védelme a legfontosabb. Emlékeztetnék itt arra, hogy a „Modern városok” programot a kormány folytatja; Szombathellyel van egy megállapodásunk, és ennek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) minden pontját be kívánjuk tartani. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť