DR. BUDAI GYULA

Full text search

DR. BUDAI GYULA
DR. BUDAI GYULA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! A legfőbb ügyész február 21-én arról tájékoztatott, hogy a Budapesti Rendőrkapitányság (sic!) 2018 októbere óta folytat nyomozást jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt az Altus Portfólió Kft. és Human Operator Zrt. között létrejött kölcsönök miatt, mivel Dobrev Klára cége, az Altus Portfólió négy alkalommal, 2016 és 2017 márciusa között úgy adott kölcsön 300 millió forintot Czeglédy Csaba cégének, a Human Operator Zrt.-nek, hogy nem rendelkezett a Magyar Nemzeti Banknak a tevékenység folytatásához szükséges engedélyével.
Az MNB ezért a tevékenységért 15 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-vel szemben. Szintén a legfőbb ügyész tájékoztatott arról, hogy 2021. február óta nyomoz a rendőrség tartozás fedezetének elvonásának bűntette miatt, mivel 2017. március 17-én a Dobrev Klára vezette Altus Portfólió Kft. úgy adott 35 millió forint kölcsönt Czeglédy cégének, a Human Operator Zrt.-nek, hogy a 35 millió forintot egy másik cégre utalták, Czeglédynek egy másik cégére, a Human Operator Zrt. számlájára. Ennek az oka nagyon egyszerű volt, ugyanis 2017-ben a Fővárosi Törvényszék végrehajtást rendelt el Czeglédy cége ellen, és valamennyi bankszámláját zárolta a végrehajtó.
Mindkét szerződés esetében a kölcsönszerződést Dobrev Klára mint kölcsönadó és Czeglédy Csaba mint kölcsönvevő írta alá. Időközben, mint tudjuk, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje lett, míg a DK Gyurcsány Ferenc adócsaló ügyvédjét, Czeglédy Csabát indítja Szombathelyen a képviselőjelölti választáson.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem önt, hogyan áll a két ügyben a nyomozás. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť