DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT

Full text search

DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT
DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Miniszterelnök úr, nekünk meggyőződésünk, hogy önök tévednek azzal kapcsolatban, hogy az atomenergia lenne a záloga a klímasemlegességnek. Az atomenergia nem olcsó, nem zöld és nem biztonságos. Ha azokkal a kérdésekkel szembesülne, amelyeket feltettem önnek, akkor ezt önök is látnák és belátnák.
Miniszterelnök úr, ez egy több ezermilliárdos projekt, amellyel magyarok generációit adósították el. Ez egy súlyos politikai felelősség, amely kizárólag az önöké. Azt kérem, hogy ne terheljék egy szakminiszterre, ne terheljék Süli Jánosra. Én őt mindig megkérdezem, mindig válaszol is, de azokra a kérdésekre, amelyeket említettem, nincs válasz, miniszterelnök úr, ez a projekt az önök felelőssége, és az önök felelőssége, hogy erre nem nekünk, ellenzéki képviselőknek, hanem a magyar embereknek választ adjanak.
De, miniszterelnök úr, még egy kérdés. Ön 2015-ben nekünk, pécsieknek megígérte, hogy a beleegyezésünk nélkül nem lesz atomtemető Pécs mellett. Azóta eltelt hat év és elment körülbelül 8 milliárd forint. Jelen pillanatban is folynak a mélyfúrások, folynak a kutatások. Önök becsaptak minket, ön, miniszterelnök úr, nem teljesítette az ígéretét. Mivel nem kutattak alternatív helyszíneken a lehetséges atomtemető után, ez egy világos üzenet, hogy nem is gondolkodnak alternatív helyszínekben. A pécsi és a baranyai embereknek is válasszal tartozik, miniszterelnök úr, hogy miért nem teljesítette az ígéretét. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť