DR. FÓNAGY JÁNOS,

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS,
DR. FÓNAGY JÁNOS, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által is említett sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a „Magyar falu” program keretében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közvetlen kezelésében rendelkezésre álló állami vagyon került áttekintésre, és az érintett települések felé ezen vagyoni kör szolgáltatja a felajánlás bázisát.
Az MNV Zrt. tulajdonosijog-gyakorlása alá tartozó ingatlanok, például lakóházak, lakóházak udvarral, beépítetlen telkek, jellegükből adódóan kisebb térmértékűek, mint a Nemzeti Földalapba tartozó, átlagosan többhektáros, mezőgazdasági termelést célzó termőföld-ingatlanok, azonban felhasználási céljuk is eltérő. Képviselő úr ezt pontosan tudja.
Ahogy képviselő úr is felveti, átlagban településenként öt építési telek - hiszen a felajánlás ilyen jellegű használati célú ingatlanokat tartalmaz - megfelelő ahhoz, hogy az ön által is idézett Gyopáros Alpár kormánybiztos példájánál maradva, érdemi segítséget nyújtson arra a helyzetre, amikor például egy óvoda kinövi a területét.
A jelen felajánlás révén az önkormányzatok által elérhető vagyongyarapodás lehetősége valós; sem minőségi, sem funkcionális, sem területi tekintetben nem mérhető össze a termőföldekkel. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
(17.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť