MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Az elmúlt héten a kormánypárti sajtó attól volt hangos, hogy megmentik a magyar falvakat, feltőkésítik azokat, és végre elindul egy érdemi vidékfejlesztés.
540 hektárt ígérnek a magyar falvaknak, ugye, ez 2055 ingatlant jelent, és mintegy 935 települést említenek mint lehetséges célpontot, akik ezen ingatlanokat aztán megkaphatják. A számok lehet, hogy elsőre jól hangoznak, de nézzünk be mögé! Ugye, a Jobbik a vidék pártjaként mindig is kiállt a magyar falvak mellett, minden olyan sérelmet, amely kénytelenek voltak elkönyvelni az elmúlt időszakban, azt folyamatosan az Országgyűlés elé hoztuk, és az elmúlt időszakban a költségvetésben is igyekeztünk számukra többletlehetőségeket biztosítani. Sajnos ezeket nem támogatták.
Mi akkor is a falvak mellett voltunk, amikor lenullázták az ő mozgásterüket anyagi értelemben, vagy éppen, amikor az önkormányzatok folyamatosan alkalmazkodni voltak kénytelenek ahhoz az önkényhez, amelyeket alkalmaznak önök velük szemben.
Óriási ellentét feszül azokban a szavakban, amik a cikkekben megjelentek, és a valóság között. Mit is jelent ez az 540 hektár? Ha lefordítjuk, akkor 0,58 hektár jut egyetlenegy településre. Csak hogy önök is értsék: ezen egy focipályát sem lehet felhúzni. Öt építési telekről beszélgetünk, tehát jól érezhető, hogy ez messze nem a falvak megmentéséről szól.
Ellenben, amikor Magyarországon önök privatizálták az állami földterületeket, a legnagyobb részben a legzsírosabb földeket és a legjobb minőségűeket, amelyekre a magyar falvaknak igenis igénye volt és igénye lett volna, akkor nemhogy nem ajánlották fel nekik, megtiltották a falvak számára, hogy részt vegyenek az árveréseken. Akkor kellett volna felemelni a szavukat a magyar falvak érdekében, amikor még volt mit felkínálni ezen települések számára. Ezek után ne csodálkozzunk, ha vidékromboló politikának nevezem azt, amit önök művelnek, és rendkívül arcátlan és cinikus ez az egész helyzet.
Várom érdemi válaszát, és kérem, ne azzal jöjjön, hogy ez a lépés bármit is segítene a magyar településeken. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť