MAGER ANDREA

Full text search

MAGER ANDREA
MAGER ANDREA tárca nélküli miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ahogy már szoktunk, minden évben találkozunk a bizottsági meghallgatásomkor. Akkor az volt a problémája, hogy túl sokat beszélek, itt akkor most rövid időn belül próbálok választ adni az ön kérdésére.
Egy, amit mindenképpen meg kell erősítenem, az az, hogy nagyon örülök, hogy a nemzeti vagyon kérdése már a baloldalnak is fontos. Önöknek ugyanis nem volt nemzeti vagyonért felelős sem tárca nélküli, sem tárcával rendelkező minisztere, helyette a vagyont ki-, illetve elprivatizálták. (Moraj az ellenzéki pártok soraiból.) Tehát azt gondolom, nehéz… (Taps a kormánypárti padsorokban.), szóval megerősítem, képviselő úr, a nemzeti vagyont a nemzeti kormánytól nem kell féltenie.
A konkrét kérdésére szeretnék válaszolni, hiszen nem átláthatatlan módszerekkel adjuk át a vagyont, hanem zártkörű pályázatot írtunk ki a kiskunlacházi bányatelkekre. A vonatkozó veszélyhelyzeti kormányrendelet világosan rendelkezik arról, hogy a magyar állam által megszerzett bányászati jogok meghatározott időtartamra szóló szerződéssel nyilvános vagy a rendeletben szabályozott esetekben zártkörű pályázat kiírásával hasznosíthatók. A kormányrendelet azt is rögzíti, hogy a zártkörű pályáztatás esetén a kiírásra akkor kerül sor, ha az adott ügylet megvalósítása társadalom-, fejlesztéspolitikai vagy egyéb szempontok szerinti cél megvalósítása érdekében kiemelten indokolt, és arról a kormány erre figyelemmel határozatban döntött.
A kormány tehát a jogszabályi előírásoknak megfelelően, természetesen határozottal döntött arról, hogy annak kiemelt nemzetgazdasági jelentőségére tekintettel zártkörű pályázatot írjunk ki a kiskunlacházi bányatelkekre vonatkozó bányászati jog együttes hasznosításba adása céljából. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť