POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA

Full text search

POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA
POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tudják, néha az az érzésem, hogy önök egy másik adást néznek, amikor a magyar valóság szembejön magukkal. Mert azzal, hogy a kormánypropagandában és itt, a Ház falai között is azt harsogják, hogy minden a legnagyobb rendben, és hogy az önkormányzati kivéreztetés, amikor mi, ellenzéki képviselők azt mondjuk, hogy az önkormányzatoknál baj van, akkor az csak egy ellenzéki bohóckodás. Ilyeneket kapunk önöktől, márpedig hogyha látnák, hogy mi van a településeken, és igenis, nem csak kizárólag a polgármesterekkel, de az állampolgárokkal, az ott élőkkel is beszélgetnének, akkor nagyon is megtudnák, hogy mi van az önkormányzatokkal, mi van a településeken, és a magyar emberek hogy is élnek valójában.
Amikor Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, egyébként Tab kormánypárti polgármestere is úgy nyilatkozik, hogy az önkormányzati vagyon az egy nemzeti vagyon, és annak az elkótyavetyéléséhez ő sem tud asszisztálni, akkor már igen komoly problémák vannak. Mert láthatóan önöknek semmi más nem fontos, csak bebiztosítani azt a hatalmat, amiért 11 éve itt ülnek a parlamentben, és láthatóan önök most rettegnek. És próbálják a propagandával leplezni a magyar valóságot. Csakhogy az embereknek már nyílik a szemük. Ezt, úgy gondolom, hogy nem elég hangsúlyozni itt a parlamentben, mert láthatóan az emberek úgy látják, hogy az önök által végzett kormányzati propaganda és egyéb tevékenységek semmilyen segítséget nem nyújtanak a magyar embereknek.
Amikor mi ezt mondjuk, akkor vádolnak minket azzal, hogy mi csak itt beszélünk, és nem teszünk semmit. Igenis tettünk. 1184 módosító indítványt nyújtottunk be a 2022-es központi költségvetéshez, és önök egyetlenegy darabot nem támogattak a Költségvetési bizottság ülésén, és azokban a bizottságokban sem, amelyekben az ellenzéki képviselőtársaim ezeket a módosító indítványokat benyújtották. Pedig ebben lett volna olyan lehetőség, lett volna olyan beruházás, fejlesztés, ami igenis nem az önök érdekeit szolgálja, nem Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeit szolgálták volna, hanem a magyar emberek, a magyar családok, a magyar munkavállalók, a magyar gazdasági szereplők érdekeit képviselték volna. De hát ezek az érdekek önöknek nem fontosak. Ez látszik abból, hogy valóban egyetlenegy költségvetési módosító indítványt nem támogattak.
És hogyha már az önkormányzatokról szó volt. Minden évben meghallgatjuk, hogy önöknek mennyire fontos az önkormányzatiság, és hogy a „Magyar falu” programon és a „Modern városok” programon keresztül mennyi pénzt pumpálnak az önkormányzatokba. Csak azt felejtik el megemlíteni itt a Ház falai között, hogy mennyi pénzt, forrást vettek el a magyar önkormányzatoktól! Hogy az önkormányzatok igenis bajban vannak, hiába mondják önök, hogy a források csak növekednek az önkormányzatoknál.
Valóban, a fejlesztéseknek egy részét az Európai Unió jóvoltából megfinanszírozták. De önök a szolidaritási hozzájáruláson keresztül elvonják ezeket a pénzeket az önkormányzatoktól, és az önerőt nem tudják biztosítani. Majd persze utána elvárják önök, hogy a polgármesterek és képviselő-testületek hajbókoljanak és könyörögjenek azért, hogy az önerőt ki tudják fizetni, vagy esetleg egy régi, elmaradt beruházást pótoljanak vagy fejlesszenek. Hiszen érzik önök is, hogy a magyar emberek most már türelmetlenek, amikor arról van szó, hogy az önkormányzat nem tud megcsinálni egy-egy olyan vágyott beruházást, ami mondjuk, hosszú-hosszú évek óta húzódik. Tehát amikor arról beszélünk, hogy az önkormányzatoknál igenis baj van, akkor erre utalok. Arra, hogy nincs meg az az önerő, amivel ezeket a pályázati forrásokat ki tudnák pótolni. És az pedig, hogy ez a függőségi viszony, amelyet önök az önkormányzatokkal és polgármesterekkel kialakítottak, ez 2022 áprilisáig még nagyobb lesz, ez már most világosan látszik, de ezt nem csak mi látjuk, a magyar emberek is látják.
Tehát az elkövetkezendő hónapokban jó lenne, hogyha végre tiszta szemmel néznék a világot, és a magyar valóság alapján minden magyar embert képviselnének, mert önöket is a magyar emberek juttatták ide a parlamentbe, ugyanúgy, ahogy minket, ellenzéki képviselőket is. És nekünk pedig az a dolgunk, hogy ezeket a problémákat itt a magyar Országgyűlésben felvessük, és közösen találjunk megoldásokat a magyar emberek érdekeiért. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť