NUNKOVICS TIBOR

Full text search

NUNKOVICS TIBOR
NUNKOVICS TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön 2014 márciusában, Szaúd-Arábiában közel-keleti és magyar üzletemberek előtt azt találta mondani, hogy a magyar munkaerő a minőségéhez képest meglepően olcsó, valamint arra is utalt, hogy a munka törvénykönyve pedig megfelelő módon rugalmas, ha arra szükség van. Az élet furcsa fintora, hogy amikor ön ezeket a szavakat elmondta vagy elhagyta a száját, akkor én gyári munkás voltam. Tehát, amikor ön ezt a mondatot elmondta, szép közönség előtt, akkor rám is gondolt meg nyilván több millió munkavállalóra, akik éppen egyébként gyárban dolgoznak.
Nem gondolja azt, hogy felelőtlenség egy miniszterelnöktől azt mondani és úgy idecsalogatni a multikat, akik egyébként kizsákmányolják, nem mind, nem mind, de igenis, nagyon sok olyan van köztük, amelyik nem becsüli a magyar munkavállalókat, és erre maga azt mondja, azzal csalogatja őket ide, hogy a magyar munkaerő olcsó? Miniszterelnök úr, egy miniszterelnöknek nem így kell idecsalogatni a külföldi befektetőket. Egy miniszterelnöknek azt kellene mondania, hogy gyertek ide, kedves befektetők, segítünk ahhoz, hogy ti gyárat tudjatok létesíteni, terjeszkedni tudjatok, adunk minőségi magyar munkaerőt, de ezt a minőségi magyar munkaerőt nektek keményen meg kell fizetnetek. Nem ázsiai béreket kérünk, meg nem észak-afrikai béreket: európai béreket kérünk a magyar munkavállalóknak. Tudja, miniszterelnök úr, ez az, amit szeretnének a magyar munkavállalók.
És tudja, mi az, amit nem szeretnének? Nem szeretnének rugalmas munka törvénykönyvét, nem szeretnének olyan munkatörvénykönyvet, amit itt Kósa Lajos, most sajnos nincs itt, de amit ő megálmodott, és 2018-ban rabszolgatörvény néven elhíresült. (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.) És nem véletlenül ez az elnevezés, lehet pfújogni, de nem véletlen ez az elnevezés. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) De nem mi neveztük el, hanem az emberek. (Folyamatos közbekiáltások a kormánypárti és ellenzéki sorokból.) És az a kérdésem, miniszterelnök úr, hogy hajlandó-e végre a magyar munkaerőért dolgozni, és azért, hogy a magyar emberek Magyarországon megfelelő béreket kapjanak. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť