MAGYAR LEVENTE

Full text search

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A koronavírus-járvány komoly gazdasági következményei már egyértelműek, a további gazdasági fejlődés szempontjából meghatározó jelentősége lesz annak, hogy az egyes kormányok már a vírus alatti időszakban milyen intézkedéseket hoztak a gazdaságuk újraindítása érdekében.
A közelmúlt gazdasági eredményeit vizsgálva a magyar kormány intézkedései sikeresnek bizonyultak. A tavalyi esztendőben újabb beruházási rekordot döntöttünk, összesen 1435 vállalat beruházásához járultunk hozzá, amelyek 1683 milliárd forintnyi beruházási értéket képviselnek összesen. A kormány mindezekhez 474 milliárd forintnyi támogatást biztosított, és ezáltal 265 ezer munkahely megőrzéséhez járult hozzá. Közben GDP-arányosan tavaly a 11. legnagyobb exportteljesítményt a világ kétszáz országa közül Magyarország nyújtotta, és ebben a nehéz évben is 100 milliárd euró fölé emelkedett az exportunk, dacára annak, hogy a világkereskedelem összességében több mint 9 százalékkal csökkent.
Tekintettel arra, hogy a beruházásösztönzési programjaink sikeresek voltak, a kormány újabb beruházásösztönzési program elindításáról döntött. Ez esetben 30 milliárd forintos keretösszeggel azon magyarországi vállalatok, vállalkozások beruházásait tudjuk támogatni, amelyek a termelékenységüket növelik, a technológiájukat fejlesztik, a működésüket modernizálják és közben megtartják a munkahelyeket. A beruházások szempontjából Győr szerepe továbbra is meghatározó. Győrben harminc beruházás valósul meg ezekben a napokban és hetekben a kormány beruházásösztönzési támogatásával. Ez a harminc beruházás összesen 25 milliárd forintnyi beruházási értéket hoz létre, és megvéd 7700 munkahelyet. A kormány a beruházások megvalósulását mintegy 9 milliárd forintos támogatással segíti. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť