Az igazgatásrendészeti feladatok

Full text search

Az igazgatásrendészeti feladatok
A rendőrség igazgatásrendészeti feladatainak ellátása során:
Gondoskodik az ország lakosságának személyi igazolvánnyal történő ellátásáról, ellenőrzi a lakcím bejelentési szabályok megtartását.
Ellátja a magyar állampolgárokat útlevéllel, szakirányítást gyakorol az utazási irodák, az utaztató állami szervek és szövetkezetek tevékenysége felett.
Végzi a külföldiek ellenőrzését, engedélyezi tartózkodásukat és letelepedésüket az ország területén, gondoskodik a vízumkiadásról és az idegenrendészeti hatósági feladatok ellátásáról.
Ellátja az állampolgársági bizonyítványok kiállításával kapcsolatos feladatokat, eljár az állampolgárság hivatalból történő megállapításában, javaslatot tesz a magyar állampolgárságnak honosítással, illetőleg visszahonosítással való megadására, ill. elbocsátással vagy megfosztással való megszüntetésére.
Dönt a névváltoztatási kérelmek ügyében.
Kiadja a hatósági erkölcsi bizonyítványokat. Lefolytatja az eljárást a hatáskörébe utalt szabálysértések miatt.
Ellátja az ipari célokat szolgáló robbantóanyagok, polgári kézi lőfegyverek, lőszerek, légfegyverek, riasztópisztolyok és a nem katonai jellegű lőszerek rendészetével kapcsolatos feladatokat.
Véleményezi az italmérési, záróra-meghosszabbítási, valamint tánc-, zene és kártyajátszási engedélyekre vonatkozó kérelmeket.
Ellátja a kábítószeres, valamint a sugárzó anyagok és készítmények, továbbá a sokszorosítógépek rendészeti felügyeletét.
Ellenőrzi, hogy egyesületi tevékenységet csak olyan szerv folytasson, amelyet a felügyelő szerv nyilvántartásba vett, ellátja a vadásztársaságok rendészeti felügyeletét.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť