Írásbeli vizsgák

Full text search

Írásbeli vizsgák
A matematika, fizika, biológia és kémia tárgyakból az írásbeli felvételi vizsgát a középiskolai írásbeli érettségi vizsgákkal együttesen bonyolítják le. Mind a négy vizsga feladatait valamennyi felsőoktatási intézményre vonatkozóan a Művelődési Minisztérium adja meg. A matematikán, fizikán, biológián és kémián (továbbá a művelődési Minisztérium és az egyes irányító minisztérium által kijelölt központi írásbeli vizsgatételeken) kívül minden egyéb írásbeli felvételi vizsgatételt és javítási útmutatót az adott felsőoktatási intézmény vezetője által megbízott oktatók állítanak össze.
Az írásbeli vizsga kérdéseinek megválaszolására a feladat kihirdetésétől kezdődően – az előírtaknak megfelelően – 180-300 percet kell biztosítani.
A felsőoktatási intézmény köteles lehetővé tenni, hogy a vizsgázó saját, értékelt dolgozatába betekinthessen. A dolgozatokba való betekintés módját a felsőoktatási intézmény állapítja meg. A betekintés módját a szóbeli vizsgára szóló behívón közölni kell a vizsgázóval.
Felülvéleményező bizottság a dolgozatot akkor értékeli újra, ha annak javításában érdemi vagy pontszámítási hiba van. A felülvéleményező bizottság javaslatáról a felülvizsgálatot kérő pályázót, ill. a vizsgabizottsági elnököt értesíteni kell.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť