1972

Full text search

1972
február 2–3. Erich Honecker, a NSZEP első titkára vezetésével Magyarországon tárgyal az NDK párt- és kormány küldöttsége.
március 29–31. A mezőgazdasági szövetkezetek Budapesten rendezett II. kongresszusa Szabó Istvánt választja a TOT elnökévé.
április 1. A kötelező betegbiztosítás ezentúl kiterjed a kisiparosokra, magánkereskedőkre, egyéni gazdálkodókra, valamint a mezőgazdasági szakszövetkezetek és szakcsoportok tagjaira is.
május 26. Kádár Jánost, az MSZMP KB első titkárát 60. születésnapja alkalmából a Minisztertanács a Szocialista Munka Hőse címmel, a Szovjetunió Legfelsőbb Tanácsának Elnöksége Lenin-renddel tünteti ki.
május 30.–június 8. Fidel Castro, a Kubai KP első titkára, miniszterelnök vezetésével kubai párt- és kormányküldöttség látogat Magyarországra.
június 20–23. Indira Gandhi, indiai miniszterelnök hazánkba látogat.
július 6–7. W. Rogers amerikai külügyminiszter Budapesten tárgyal. Magyar-amerikai konzuli egyezményt írnak alá.
augusztus 16.–szeptember 1. A XX. Nyári Olimpiai Játékokon Münchenben a magyar sportolók 6 arany-, 13 ezüst- és 16 bronzérmet szereznek.
október 21. Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke és Franz Jonas, Ausztria elnöke megbeszéléseket tart Sopronban és Eisenstadtban.
november 14–15. Az MSZMP KB a X. kongresszus határozatainak végrehajtásával foglalkozik s dönt a további feladatokról, valamint határozatot hoz az 1973. évi népgazdasági terv és állami költségvetés irányelveiről. A KB határozatai lényegében az 1968-ban bevezetett gazdaságirányítási reform lelassítását eredményezik.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť