FINNORSZÁG

Full text search

FINNORSZÁG
1. Centrumpárt: az 1991. márc.-i választások óta a legerősebb parlamenti párt, amely 1906-ban Agrárunió néven alakult. Korábban elsősorban vidéki támogatást élvezett, agrárérdekeket képviselt. A 200 tagú parlamentben 55 helyet szerzett.
2. Konzervatív Párt: a koalíció második legerősebb pártja, a választások nagy vesztese. 1918-ban alakult, főleg a magánszektor, az üzleti világ támogatását élvezi (40 mandátum). A koalíció tagja még a liberális Svéd Néppárt, amely a svéd közösség érdekeit közvetíti, ill. a Keresztény Szövetség.
3. Szociáldemokrata Párt: a fő ellenzéki párt, amely negyedszázad után vesztette el vezető pozícióját, a választáson csak 48 mandátumot szerzett. 1899-ben alakult.
4. Baloldali Szövetség: 19 mandátumot szerzett. 1990-ben alakította a Finn Népi Demokratikus Liga, a Finn Kommunista Párt és Finnország Kommunista Pártja-Egység. További parlamenti pártok: Vidék Pártja és a környezetvédő Zöld Társaság.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť