Február 3. – Szombat

Full text search

Február 3. – Szombat
– Horn Gyula miniszterelnök a körülményekhez képest megfelelőnek találta a Horvátországba küldött magyar műszaki alakulat munka- és életfeltételeit. Az Okucsani melletti táborban aláírták azt a szerződést, amely a magyar egységet hivatalosan is a NATO parancsnoksága alá rendeli.
– A Magyarok Világszövetsége szerint a héten életbelépett médiatörvény a határon túli magyarság számára megnyugtató módon rendezi a Duna Televízió jogi helyzetét.
– Hosszan tartó betegség után, 69 éves korában meghalt Vámos László, az Operaház Kossuth-díjas főrendezője és megbízott igazgatója. Munkássága során színpadra állította többek között Verdi, Bizet, Mascagni és Puccini számos művét. Vámos Lászlót kétszer tüntették ki Jászai-díjjal. 1967-ben megkapta az Érdemes Művész címet, majd 1970-ben Kossuth-díjban részesült.
– A főváros vezetése a prostitúcióval kapcsolatos ENSZ-egyezmény felmondását javasolta, mert úgy véli, hogy az egyezmény akadályozza a magyarországi szexpiac problémáinak megoldását.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť