Március 20. – Szerda

Full text search

Március 20. – Szerda
– A miniszterelnök és a történelmi egyházak képviselői kölcsönösen megerősítették, hogy a volt egyházi ingatlanokat 2001-ig lehet visszaigényelni, a pénzbeni kártalanítás végső határidejét pedig további tíz évvel halasztják el. Platthy Iván címzetes államtitkár elmondta: jelenleg mintegy négyezer ingatlan sorsa tisztázatlan. A tizenöt év alatt rendezendő ingatlanügyek százmilliárd forintos együttes értékűek.
– Megalakult az Országos Munkaerő-piaci Tanács, amely felügyeli a százmilliárd forinttal gazdálkodó Munkaerő-piaci Alapot – jelentette be Kiss Péter munkaügyi miniszter. Az alapot egy önkormányzat jellegű testület kezeli majd.
– A Budapest Bank 12 milliárdos tőkejuttatását vizsgáló parlamenti bizottság elfogadta a jelentését, amely szerint a tranzakció megfelelt a törvényi feltételeknek, de a végrehajtás több részlete is kifogásolható. Egyebek mellett megsértették az ügyiratkezelési rendet és a privatizációs szerződésről nem készítettek magyar nyelvű változatot. A jelentés megállapítja, hogy a bank vezetőinek nem fűződött közvetlen anyagi érdekük a tőkefeltöltéshez.
– Márciusi nyilatkozat címmel tízoldalas dokumentumot adott ki a kongresszusra készülődő MSZP parlamenti frakciójának harmincöt tagja.
– Az úgynevezett „hajósi szocialisták” közül többen megkeresték Szekeres Imre frakcióvezetőt, és arról tájékoztatták, hogy – a korábbi híreszteléssel ellentétben – a csoport semmiféle állásfoglalást nem fogadott el.
– A Köztársaság Párt rendkívüli elnökségi ülése után is – a maga ellen kért bizalmi szavazás eredményeképpen – Palotás János maradt a párt elnöke.
– A magyarországi Joseph Pulitzer-emlékdíjat az idén Bossányi Katalinnak (Népszabadság), Baracs Dénesnek (MTI), Fábry János karikaturistának (Magyar Nemzet), életművéért Gáll Ernőnek (Korunk) és Szilágyi Jánosnak (Magyar Rádió), a Korunk és a Szabad Föld szerkesztőségének, valamint a Magyar Televízió Százéves a mozi sorozatának elkészítéséért Szabó Istvánnak és Wisinger Istvánnak ítélte oda a kuratórium.
– Felmentették a Magyar Hírlap főszerkesztőjét, Vince Mátyást. A lap svájci tulajdonosának képviselője kijelentette: a döntés nem Vince ellen, hanem az újság érdekében született. A lapot az új főszerkesztő kinevezéséig négytagú szerkesztőbizottság vezeti.
– Zsarolás büntettének alapos gyanúja miatt a rendőrség letartóztatta Kincs Istvánt, az egyik legismertebb őrző-védő kft., az Ormester vezetőjét és két munkatársát. A rendőrségi jegyzőkönyvek szerint két másik, ugyancsak közismert őrző-védő cég is érintett az ügyben, mert a Testőr Kft., és a Mesterdetektív Kft. alkalmazottai is részt vettek egy személy ütlegelésében, akit arra kényszerítettek, hogy ékszereit és több millió forint értékű vagyonát az Ormester Kft. tulajdonába adja.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť